11:25 • Tribunalul Bucureşti a rămas, pentru joi, în pronunţare, în cazul recursului procurorilor împotriva sentinţei Judecătoriei Sectorului 4 , prin care s-a decis, pe 9 iunie, liberarea condiţionată a lui Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru.
Tribunalul Bucureşti a rămas, pentru joi, în pronunţare, în cazul recursului procurorilor împotriva sentinţei Judecătoriei Sectorului 4 , prin care s-a decis, pe 9 iunie, liberarea condiţionată a lui Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru.
IMAGINE DE ÎNGER. Alice Drăghici, avocatul lui Nuţu Cămătaru, a cerut respingerea recursului formulat de procurori împotriva sentinţei Judecătoriei Sectorului 4 de a-l pune în libertate pe Nuţu Cămătaru, solicitînd magistraţilor să menţină ca legală şi temeinică decizia primei instanţe. Avocatul a cerut sancţionarea DIICOT, susţinînd că procurorii nu au competenţa de a interveni în această cauză şi nu au dreptul de a depune la dosar documente, fără să le prezinte instanţei şi fără ca magistraţii să admită proba concretă. În cererea formulată, avocatul a susţinut că Nuţu Cămătaru a avut un comportament corespunzător, că a cerut în nenumărate rînduri să muncească, acest drept fiindu-i încălcat în penitenciar, şi că a executat mai mult de jumătate din pedeapsă. Drăghici a mai precizat că, la percheziţiile efectuate în camera de detenţie, nu s-a găsit nici un telefon mobil, în ciuda faptului că procurorii DIICOT au susţinut că există interceptări telefonice efectuate de Nuţu Cămătaru de la un telefon mobil din incinta penitenciarului. Mai mult, partea apărării a mai susţinut că la percheziţii s-a găsit doar o bancnotă de 1 leu, pentru care lui Nuţu Cămătaru i s-a întocmit raport de pedepsire. Nuţu Cămătaru a declarat în faţa instanţei că a fost "cel mai chinuit deţinut" şi că a avut un comportament corespunzător: "Am stat în cea mai mizerabilă cameră. Am fost cel mai chinuit deţinut, am făcut "n" cereri de muncă. Am participat la toate activităţile din penitenciar. Vă rog să mă lăsaţi să plec acasă", a susţinut în faţa magistraţilor Nuţu Cămătaru. Pe de altă parte, procurorul de şedinţă le-a cerut magistraţilor admiterea recursului şi menţinerea lui Nuţu Cămătaru în stare de arest. Procurul a precizat că Nuţu Cămătaru nu poate fi eliberat pentru că a fost vorba de o perioadă scurtă în care a avut o conduită corespunzătoare, adăugînd că din lucrările procurorilor DIICOT rezultă şi un comportament necorespunzător, respectiv faptul că Nuţu Cămătaru a vorbit de la un telefon mobil, în timpul în care era deţinut.