x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O familie risca sa fie ingropata in fiecare zi sub versantul unui deal

O familie risca sa fie ingropata in fiecare zi sub versantul unui deal

07 Mar 2005   •   00:00

Din cauza alunecarilor de teren din ultima perioada, o gospodarie din comuna Cernisoara a fost serios afectata si risca sa fie acoperita in orice moment de pamant.

OCTAVIAN HERTA

GROAZA. Mariana Iliescu se teme pentru viata familiei sale
Casa, situata chiar in apropierea versantului care a luat-o la vale, este locuita de 4 persoane. Mariana Iliescu, proprietara locuintei, se teme pentru viata celor doi copii ai sai si spune ca nu poate parasi casa, intrucat nu are unde sa se mute. "Noaptea se aud tot felul de sunete de sub pamant, care baga groaza in noi. In fiecare dimineata ii multumesc lui Dumnezeu ca eu, sotul meu si copilasii suntem teferi. Nu avem unde sa plecam", spune cu lacrimi in ochi femeia. Primarul localitatii si conducerea Consiliului Judetean Valcea au cerut in repetate randuri familiei Iliescu sa paraseasca locuinta. Se pare ca primarul a gasit pana la urma o solutie, aceasta constand in adapostirea familiei intr-una din camerele caminului cultural din localitate.

DRUM SCUFUNDAT. Drumul Judetean 703M a fost afectat serios in urma alunecarilor de teren inregistrate recent in zona. In prezent, drumul este blocat in doua locuri, intre Cornet si Perisani. Pur si simplu, drumul s-a scufundat in doua locuri: la kilometrul 3 + 400 de metri si 3 + 600 de metri. "Soferii care doresc sa circule in zona au la dispozitie in prezent doua variante ocolitoare. Una dintre ele este pe la Racovita - Titesti - Perisani, iar cea de-a doua varianta este Caineni, Boisoara, Titesti, Perisani. Zilele trecute, la fata locului s-a deplasat si directorul Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri Valcea, Otto Cremarenco, deoarece drumul era afectat de mai multa vreme. Nu exista insa bani pentru repararea drumu-rilor."

×
Subiecte în articol: observator