x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O pisică şi-a urmat stăpîna în periplul emigrării din Sudan până în Italia

O pisică şi-a urmat stăpîna în periplul emigrării din Sudan până în Italia

15 Iun 2015   •   16:21
O pisică şi-a urmat stăpîna în periplul emigrării din Sudan până în Italia

O pisică care şi-a însoţit stăpâna prin deşert din Sudan în Libia şi apoi pe un vas de imigranţi până în Italia a fost plasată în carantină pe insula Lampedusa, după ce autorităţile i-au promis femeii că îi vor returna animalul de companie, a indicat cotidianul La Repubblica, citat de Reuters.

Pisica neagră cu alb, pe nume Lola, a fost salvată de o barcă de patrulă britanică - alături de stăpâna sa - după o călătorie de mai multe luni, în care a fost ţinută ascunsă într-o geantă de călătorie.

Imaginile difuzate pe site-ul La Repubblica o arată pe stăpâna Lolei disperată atunci când, după debarcare, pisica a fost reţinută de autorităţi din motive de sănătate.

Primarul din Lampedusa, Giusy Nicolini, şi medicul insulei Pietro Bartolo, au intervenit pentru a salva pisica, care, altfel, ar fi fost probabil aruncată în mare să se înece, a indicat acelaşi cotidian.

"Este prima dată când se întâmplă aşa ceva, prima dată când o pisică ajunge în Lampedusa de pe coasta libiană şi, prin lege, nu putea fi debarcată din motive de sănătate", a declarat Nicolini, citată de La Repubblica.

"Nu ştim dacă Lola are vreo boală care ar putea fi contagioasă, dar în cele din urmă, am salvat-o şi am găsit o soluţie", a completat ea.

Potrivit La Repubblica, Lola a fost predată unui activist local pentru drepturile animalelor care o va ţine în carantină până când va fi controlată de un veterinar şi vaccinată, iar stăpâna sa a fost transferată la un centru de primire a migranţilor.

Oficialii au declarat că Lola a fost singura sursă de bucurie pentru Sama în timpul călătoriei şi au promis să o aducă înapoi femeii odată ce va ieşi din carantină.

×
Subiecte în articol: pisica imigranta