x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O primărie din Vâlcea, obligată să pună în posesie o suprafaţă de pădure care nu există

O primărie din Vâlcea, obligată să pună în posesie o suprafaţă de pădure care nu există

de Veronica Micu    |    04 Dec 2009   •   00:00

Primăria comunei vâlcene Perişani este obligată să pună în posesie o obşte cu pământ care, fizic, nu există. "De unde să iau pământ? De pe lună, de la bulgari? Este absurdul acestor legi", a declarat Ion Sandu, primarul localităţii.



"Obştea de moşneni Pripoare - Surdoi solicită 600 de hectare de pădure pe care pur şi simplu comuna noastră nu îi are, poate de pe lună! Obşea respectivă a primit până acum conform legilor funciare aproximativ 300 de hectare de pădure. În urmă cu trei ani a solicitat încă 600 de hectare. A venit cu o sentinţă de prin anul 1914, prin care dovedea că are 1200 de dramuri de teren", a spus Ion Sandu.

Tot el mai spune că răspunsul Comisiei locale de fond funciar a fost tranşant. "Nu avem această suprafaţă. Pur şi simplu, fizic nu există. Nu au înţeles logica bunului simţ şi au mers în instanţă. După trei ani, tribunalul le-a dat o sentinţă favorabilă, care mă obligă pe mine să îi pun în posesie. De unde să iau pământ? De pe lună, de la bulgari? Este absurdul acestor legi", a adăugat Ion Sandu.

Contactat telefonic, prefectul judeţului Vâlcea, Petre Ungureanu, a declarat că are cunoştinţă despre această situaţie, relatează Agerpres. "Ştiu situaţia, nu este singulară. Când am fost subprefect m-am ocupat de cazuri pe fond funciar. E un labirint cu atâtea neconcordanţe. Sincer. Cererile de punere în posesie conform Legii 247 numai la nivelul judeţului Vâlcea depăşesc suprafaţa judeţului de două ori", a spus prefectul Ungureanu. Conform datelor statistice al judeţului Vâlcea, una din două familii vâlcene are un proces legat de fond funciar.

×
Subiecte în articol: politic