x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/INFO

OBSERVATOR/INFO

17 Mar 2005   •   00:00

18 martie 2005
CATEDRALA NEAMULUI. Guvernul a atribuit Patriarhiei Romaniei, prin ordonanta de urgenta, terenul din Dealul Arsenalului pentru ridicarea Catedralei Neamului, a anuntat ieri vice-premierul Adriean Videanu. "Ne dorim ca pana la Sfintele Sarbatori de Pasti sa punem piatra de temelie a acestui lacas" a declarat Videanu. Astfel, Catedrala va fi ridicata in zona dorita inca de la inceputul secolului trecut, constructia fiind vizibila de oriunde ai privi-o. (Florina Zainescu)

SALARII MAI MARI. Guvernul a decis majorarea cu 12% a salariilor profesorilor, de la 1 martie 2005, a anuntat premierul Calin Popescu Tariceanu. Majorarea se va face in doua transe. Atsfel, din luna martie salariile cadrelor didactice vor creste 6,6%, urmand ca din octombrie profesorii sa primeasca inca 5,4% la salariu. "Astfel, se permite practic recuperarea cresterilor salariale care ar fi fost in ianurarie si februarie", a declarat Mircea Miclea, ministrul Educatiei. "Aceste majorari au fost stabilite anul trecut, dar nu au fost prevazute in bugetul pe 2005. Efortul pe care il facem acum pentru a gasi resursele pentru finantare este de aproape 6.600 de miliarde de lei", a adaugat Miclea. (Florina Zainescu)

BRANZAN LA PNA. Fostul ministru al Sanatatii Ovidiu Branzan (foto) s-a intalnit ieri din nou cu procurorii anticoruptie, pentru a da detalii despre transferul a 5 miliarde de lei din bugetul Ministerului Sanatatii catre mai multe firme, in vederea achizitionarii de aparate de purificare a aerului, informeaza surse judiciare citate de Mediafax. Aparatele achizitionate erau destinate unitatilor spitalicesti, iar transferul banilor catre firmele care au livrat aparatura a fost ilegal, sustin surse judiciare. In acest dosar sunt vizati inalti functionari din Ministerul Sanatatii, dar, pana acum, singurul care a fost pus oficial sub acuzare este fostul secretar de stat Iulian Popescu.

COLABORARE. O echipa a Directiei Nationale Antimafia din Italia a sosit ieri la Bucuresti, pentru a investiga imprejurarile in care a ajuns un dispozitiv exploziv la Congregatia "Surorile Providentei", din statiunea Slanic Moldova, informeaza Mediafax. In 16 martie, italianul anunta in perimetrul imobilului fundatiei a unui dispozitiv suspect, ce parea a fi explozibil. Dispozitivul era plasat pe capacul unei cutii de conserve, care sosise din Italia in data de 10 mai 2004. Directia Nationala Antimafia va colabora cu autoritatile romane pentru identificarea autorilor dispozitivului.

BOMBA. O echipa a Directiei Nationale Antimafia din Italia a sosit ieri la Bucuresti, pentru a investiga imprejurarile in care a ajuns un dispozitiv exploziv la Congregatia "Surorile Providentei", din statiunea Slanic Moldova, informeaza Mediafax. In 16 martie, italianul anunta in perimetrul imobilului fundatiei a unui dispozitiv suspect, ce parea a fi explozibil. Dispozitivul era plasat pe capacul unei cutii de conserve, care sosise din Italia in data de 10 mai 2004. Directia Nationala Antimafia va colabora cu autoritatile romane pentru identificarea autorilor dispozitivului.

×
Subiecte în articol: observator