x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/Info

OBSERVATOR/Info

04 Mar 2005   •   00:00

5 MARTIE 2005
INITIATIVA. Agricultorii damboviteni sunt interesati sa infiinteze ferme de crestere a broastelor si a melcilor, mai ales ca pot primi si ajutor financiar prin programul SAPARD, transmite Rompres. Anuntul a fost facut de seful Serviciului de Dezvoltare Rurala din cadrul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Dambovita, Liviu Florescu. Pentru a demara afacerea, agricultorii trebuie sa detina si un atestat profesional.

POZITIE. Prea Sfintitul Ciprian Campineanul, Episcop Vicar Partriarhal a declarat ieri ca Biserica se declara impotriva metodelor contraceptive promovate de oricine, de orice natura, din cauza ca sunt riscante. Sfantul Sinod a aprobat ieri ca BOR sa se implice in campania nationala de educatie pentru sprijinirea familiei si drepturile copilului, in parteneriat cu Agentia Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului. Biserica se va implica si in proiectul "Consolidarea initiativelor comunitare de prevenire si combatere a HIV/SIDA si a violentei in familie in Romania". (Eugenia Mihalcea)

AMENINTARI. Transportatorii aradeni ameninta ca vor bloca toate intrarile in municipiul Arad in semn de protest fata de intentia Primariei de a propune un proiect pentru taxarea camioanelor care intra in municipiu. Este vorba de o taxa cuprinsa intre 3.000.000 de lei si 10.000.000 de lei pe luna, in functie de tonaj, pentru fiecare camion detinut de firmele care opereaza in municipiu, bani care ar urma sa fie folositi pentru reabilitarea drumurilor din oras.

HOTI LA REZERVOR. Trei barbati din localitatea hunedoreana Lupeni au fost prinsi ieri dimineata in timp ce goleau rezervorul unui TIR parcat in zona centrala din Blaj. Tinerii reusisera sa sustraga cantitatea de 210 litri de motorina si urma sa umple un ultim butoi de 60 de litri. Cei trei au marturisit ca vroiau sa valorifice carburantul in drum spre Valea Jiului. Ei sunt cercetati pentru furt calificat, iar valoarea prejudiciului, de 5,5 milioane lei, a fost recuperata integral de politistii din Blaj. (Lucian Dobrater)

TERMEN. Tribunalul pentru Minori si Familie de la Brasov a dat un nou termen, pentru 11 martie, in procesul care vizeaza cazul minorei de 14 ani care pe 23 februarie a parasit Centrul Educational "Poiana Soarelui" din Brasov si a cerut ajutor Directiei pentru Protectia Copilului Brasov. Avocatul de la centrul "Poiana Soarelui", Nicolae Mandrila, nu a fost de acord cu participarea la proces a parintilor adoptivi ai Florentinei Goroh, italienii Annalisa Bertani si Carol Pini, citati de Directia pentru Protectia Copilului de la Brasov. Fetita a ramas in continuare in plasament la Directia de Protectie a Copilului Brasov.

×
Subiecte în articol: observator