x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/Info

OBSERVATOR/Info

24 Feb 2005   •   00:00

25 FEBRUARIE 2005
SUCEAVA. Un angajat al Directiei pentru Protectia Copilului Suceava a blocat calculatoarele institutiei dupa ce a descarcat de pe Internet filme pornografice virusate. Cel putin asa sustine prefectul Orest Onofrei, care a citat dintr-o informare cu privire la presupuse nereguli la Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului. Evenimentul ar fi avut loc la data de 14 februarie. "Soferul directoarei (...) avea cheile de la biroul directorului economic Ciuhan Aurel, aflat in concediu, si a descarcat filme cu caracter obscen virusate", a spus prefectul. (Nicu Amuraritei)

SENTINTA. Tanarul din Baia Mare, acuzat ca a omorat pe un student italian in primavara anului trecut la Cluj, a fost condamnat ieri la sapte ani de inchisoare si la plata unor daune, transmite Mediafax. Tribunalul Cluj a decis, de asemenea, ca familia baimareanului Ovidiu David sa plateasca rudelor lui Danielle Caiaffa 15.000 de euro, daune materiale, si 60.000 de euro, daune morale. Avocatul inculpatului, Gheorghita Mateut, a declarat ca solutia instantei clujene i se pare justa, rationala si responsabila. (Elena Stanciu)

EXPERTIZA. Elicopterul, prabusit in urma cu o saptamana in Muntii Parang, a fost transportat la Petrosani, unde va fi facuta expertiza ambelor motoare ale aparatului de zbor. Anuntul a fost facut ieri de prefectul de Hunedoara, Cristian Marius Vladu, care a precizat ca bucatile mai mici din aparatul de zbor au fost transportate de jandarmi, iar restul a fost dus cu un alt elicopter. Prefectul a mai spus ca tehnicianul silvic Teodor Mustata, supravietuitor al accidentului, va primi un ajutor financiar, probabil in valoare de 20 de milioane de lei.

TAXA DE MAIDANEZ. Cinci mii de lei pe luna ar putea plati fiecare iesean pentru un caine maidanez. Prevederea apare in Regulamentul Cainilor Comunitari definitivat de reprezentantii municipalitatii Iasi. Regulamentul obliga asociatiile de proprietari si pe agentii economici care detin caini comunitari sa construiasca patrupedelor custi, sa-i sterilizeze si sa-i vaccineze. Animalele prinse de hingheri si revendicate de proprietari vor fi "returnate" contra unei sume de bani. (Mirela Cimpoi)

UNDA VERDE. Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a aprobat ieri accesul fara restrictii al firmelor romanesti la cumpararea de valuta pe piata interbancara. Societatile romanesti puteau cumpara valuta doar pe baza documentelor justificative, care sa arate ca sumele respective erau folosite pentru operatiuni comerciale. Decizia BNR intra in vigoare dupa publicarea in Monitorul Oficial.

ONG. Asociatia Comisariatul pentru Societatea Civila, infiintata luna trecuta, a prezentat, ieri, principalele sale programe. Acestea vizeaza pentru inceput judetul Ilfov si sustin asigurarea unor servicii medicale competente, prevenirea infractionalitatii juvenile si asigurarea unui mediu sigur in mijloacele de transport in comun. Asociatia nonguvernamentala isi propune sa militeze pentru unificarea societatii civile in vederea apararii drepturilor omului si combaterea infractionalitatii. (Radu Crivat)
×
Subiecte în articol: observator