x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Olt: Peste 20 de localităţi afectate de inundaţii au cerut acordarea de ajutoare

Olt: Peste 20 de localităţi afectate de inundaţii au cerut acordarea de ajutoare

de Agerpres    |    30 Mai 2014   •   20:58
Olt: Peste 20 de localităţi afectate de inundaţii au cerut acordarea de ajutoare

Peste 20 dintre localităţile afectate de inundaţii în lunile aprilie şi mai au sesizat Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Olt în vederea întocmirii unor dosare de ajutor de urgenţă pentru cetăţenii cărora apele le-au distrus bunuri din locuinţe şi gospodării.

Directorul executiv al AJPIS Olt, Ileana Ghiţă, a anunţat vineri că au solicitat deplasarea asistenţilor sociali în teren, pentru efectuarea unor anchete sociale, 23 de administraţii locale şi în prezent anchetele sociale sunt aproape de finalizare urmând ca propunerile să fie înaintate ANPIS până la finalul săptămânii viitoare.

"Ne-au solicitat 23 de primării deplasarea în teren pentru anchete sociale în vederea acordării unor ajutoare de urgenţă cetăţenilor afectaţi de inundaţii anul acesta. Cei care au suferit pagube în urma inundaţii ar putea primi sume între 1.000 şi 1.500 de lei, însă vom propune să fie acordate sume mai mari de 1.500 de lei pentru câteva persoane din Icoana, Corbu şi Movileni ale căror bunuri sunt distruse şi sunt în situaţie dificilă", a precizat Ileana Ghiţă.

Aceasta a menţionat că un număr de peste 50 de persoane ar putea primi ajutoare de urgenţă pentru că din cauza inundaţiilor le-au fost distruse bunuri din locuinţe şi din gospodării .

În a doua parte a lunii aprilie şi la începutul lunii mai ploile abundente şi revărsarea unor râuri şi pârâuri au provocat inundaţii în peste 30 de localităţi şi câteva sute de locuinţe şi gospodării au fost afectate.

×
Subiecte în articol: olt inundatii