x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Opt suporteri români, reţinuţi în Grecia pentru deţinere de torţe şi fumigene

Opt suporteri români, reţinuţi în Grecia pentru deţinere de torţe şi fumigene

17 Noi 2013   •   11:54
Opt suporteri români, reţinuţi în Grecia pentru deţinere de torţe şi fumigene

Opt cetăţeni români, suporteri ai selecţionatei naţionale de fotbal, au fost reţinuţi, vineri în Grecia, pentru deţinerea de torţe şi fumigene, interzise de legile elene, fiind condamnaţi la 5 luni cu suspendare, informează mediafax.ro.

Potrivit MAE, aceştia sunt încă în arest şi au făcut apel la hotărârea judecătorească.

"În data de 15 noiembrie 2013, Ambasada României la Atena a fost informată cu privire la reţinerea a 8 cetăţeni români, suporteri ai naţionalei, sub acuzaţia deţinerii de torţe şi fumigene, materiale interzise de către legislaţia elenă la intrarea pe un stadion. Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare referitoare la incident şi s-au deplasat la subdiviziunea unde erau reţinuţi cetăţenii români pentru a discuta cu aceştia. Potrivit informaţiilor primite de la ambasada României la Atena, cei 8 cetăţeni români au fost condamnaţi la o pedeapsă de 5 luni cu suspendare, pe o perioadă de 3 ani. Cetăţenii români au făcut apel la hotărârea judecătorească emisă. Poliţia a decis menţinerea celor 8 români în stare de arest, până la finalizarea procedurilor de expulzare", informează MAE.

Potrivit sursei, misiunea diplomatică păstrează permanent legătura atât cu cetăţenii români, cât şi cu autorităţile locale si este pregătită să acorde asistenţă consulară în limita competenţelor.

"Totodată, trebuie menţionat faptul că, în ideea prevenirii unor astfel de cazuri, Ministerul Afacerilor Externe a lansat, încă din data de 25.10.2013, o atenţionare de călătorie prin care recomanda cetăţenilor români care călătoreau în Republica Elenă cu ocazia disputării meciului de fotbal dintre reprezentativele Greciei şi României să respecte cu stricteţe măsurile de ordine şi siguranţă publică stabilite de către autorităţile elene", precizează MAE.

Reprezentativa de fotbal a României a fost învinsă, vineri seară, cu scorul de 3-1 de selecţionata similară a Greciei, în meciul tur disputat pe stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu, contând pentru barajul de calificare la Cupa Mondială din Brazilia, din 2014.

×