x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oradea: Donatorii au suportat greva personalului de la Transfuzii

Oradea: Donatorii au suportat greva personalului de la Transfuzii

de Teodora Ivan    |    12 Aug 2009   •   00:00

Personalul Centrului de Transfuzie Sanguină (CTS) din Oradea a intrat ieri în grevă de avertisment pentru două ore.



Angajaţii sunt nemulţumiţi din cauza neasigurării veniturilor tuturor salariaţilor conform legislaţiei în vigoare, având în vedere bugetul insuficient alocat de Institutul Naţional de Transfuzii, situaţie ce va duce la anularea mai multor sporuri, precum cel de periclitate ­ 15%, cel pentru HIV ­ 50%, de prevenire sanitară ­ 11%, încordare psihică ­ 10%, salariul de merit, sporul acordat pentru munca prestată în zilele de sâmbătă, duminică şi în sărbătorile legale, prima de stabilitate şi premiul de 2%.

Lipsa acută de personal de specialitate, stabilirea unor criterii clare de evaluare a performanţelor şi activităţii fiecărui centru de transfuzie din ţară, restructurarea şi reorganizarea reţelei de transfuzie sunt alte câteva din nemulţumirile exprimate de grevişti. Deşi zeci de persoane aşteptau să doneze sânge pentru a beneficia de bonurile de masă, greviştii au beneficiat de clemenţă.

Totuşi, această înţelegere din partea donatorilor este pusă sub semnul întrebării în cazul unei greve generale, pe termen nelimitat, pentru care angajaţii de la Centrul de Transfuzii sunt decişi să o ceară pe cale legală. În situaţia unui gest extrem, spitalele din vestul ţării riscă să rămână fără sângele furnizat de centrul orădean.

×
Subiecte în articol: observator oradea transfuzie