x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator (P) Conferința „În căutarea școlarilor pierduți" la finalul proiectului „Cu mic, cu mare, din nou la școală”

(P) Conferința „În căutarea școlarilor pierduți" la finalul proiectului „Cu mic, cu mare, din nou la școală”

04 Noi 2015   •   14:10
(P) Conferința „În căutarea școlarilor pierduți" la finalul proiectului „Cu mic, cu mare, din nou la școală”


Asociația C4C-Communication for Community organizează joi, 5 noiembrie, la Institutul Cervantes din Capitală, Conferința „În căutarea școlarilor pierduți", în cadrul căreia va fi prezentată campania națională de informare cu același nume, desfășurată în finalul proiectului „Cu mic, cu mare, din nou la școală”. În cadrul evenimentului vor fi detaliate și rezultatele obținute în cadrul proiectului „Cu mic, cu mare, din nou la școală”, desfășurat în perioada aprilie 2014- noiembrie 2015.

<<În acest proiect, 377 de școlari adulți, majoritatea tinere mame, au absolvit cursurile de tip "A doua șansă" pe care le-am organizat cu sprijinul a peste 30 de cadre didactice în 13 comunități din sudul țării. Impactul pozitiv al proiectului se vede în atitudinea beneficiarilor față de educatie și în prezența copiilor lor la școală. Este un mare pas înainte faptul că acești adulți proveniți din comunități defavorizate au început să prețuiască educația, vor să-și continue studiile, și acum au posibilitatea de a-și sprijini proprii copii la teme. În plus, am constatat că apare dorința de a lăsa o amprentă, de evoluție, simultan cu creșterea simei de sine. În cadrul conferinței, vom detalia aceste rezultate pentru a le aduce la cunoștința publicului larg>>, a declarat doamna Daniela Vișoianu, vice-președintă al Asociației C4C- Communication for Community și președintă a Coaliției pentru Educație.

În cadrul conferinței, participanții vor avea prilejul să-și exprime opinia cu privire la propuneri de îmbunătățire ale programului "A doua șansă". Din dezbaterile organizate de Asociația C4C- Communication for Community la care au participat cadre didactice și specialiști în educatie, a rezultat că, pentru a atrage cât mai mulți tineri care au abandonat scoala, este important ca astfel de proiecte să fie flexibile, adaptate nevoilor beneficiarilor, și să pună accentul pe latura practică a educaţiei. De asemenea, ar fi util să fie clarificată metodologia și, la nivel de sistem, să fie promovate exemple de bune practici aplicate de școli, inspectorate școlare și organizații neguvernamentale.

Proiectul “Cu mic, cu mare, din nou la școală” a fost implementat de către Asociația C4C- Communication for Community, în parteneriat cu Inspectoratele Şcolare Județene din Gorj, Călărași și Prahova. Proiectul a inclus o intervenție consistentă în reducerea și prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a școlii prin activități de tip „A doua șansă” destinate adulților care au părăsit de timpuriu școala în Regiunile București – Ilfov, Sud – Muntenia și Sud – Vest Oltenia.

Persoană de contact:
Diana Vrînceanu, coordonator program „a doua șansă”
Telefon: +4 031 711 52 40, email: office@c4c.ro
website: www.4scoala.ro/www.fonduri-ue.ro


×