x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciucă,la 16 ani de la întronizarea Patriarhului: Îi mulțumesc pentru poziția în legătură cu războiul

Ciucă,la 16 ani de la întronizarea Patriarhului: Îi mulțumesc pentru poziția în legătură cu războiul

de Redacția Jurnalul    |    30 Sep 2023   •   23:40
Ciucă,la 16 ani de la întronizarea Patriarhului: Îi mulțumesc pentru poziția în legătură cu războiul
Sursa foto: Gov.ro

Nicolae Ciucă i-a mulțumit Patriarhului Daniel pentru poziția autentic creștină a BOR în legătură cu războiul din Ucraina, respectiv apelul la ajutorarea aproapelui, al celor care au fugit din calea luptelor, precum și asumarea unei perspective morale clare în legătură cu agresiunea armată.

La împlinirea a 16 ani de la întronizarea Patriarhului Daniel, președintele Senatului, Nicolae Ionel Ciucă l-a felicitat pe cel care conduce destinele Bisericii Ortodoxe Române.

„Preluarea acestei demnități sobornicești a avut loc la puțin timp de la aderarea României la Uniunea Europeană, într-o perioadă în care în societatea românească aveau loc modernizări și transformări profunde. Sub conducerea sa, Biserica Ortodoxă a reprezentat pentru români un indispensabil reper de tradiție și identitate culturală, cu un rol fundamental în păstrarea și protejarea valorilor și a credințelor noastre. Astăzi, după 16 ani, ne aflăm într-un context critic, în care, pe plan extern, războiul pornit de Rusia împotriva Ucrainei a schimbat fața Europei și chiar a lumii întregi”, spune Nicolae Ciucă.

Ciucă spune că pe plan intern, asistăm la o creștere a unor mișcări de natură populist-extremistă, autosuficiente, fals naționale, cu tendințe autoritare.

„De aceea, mai mult ca oricând, avem nevoie de conlucrarea tuturor forțelor moderate și echilibrate ale țării”, a mai spus Ciucă.

Președintele PNL i-a mulțumit Patriarhului Daniel pentru poziția pe care a avut-o în legătură cu războiul.

„Îi mulțumesc Părintelui Patriarh pentru poziția autentic creștină a Bisericii Ortodoxe Române în legătură cu războiul din Ucraina, respectiv apelul la ajutorarea aproapelui, al celor care au fugit din calea luptelor, precum și asumarea unei perspective morale clare în legătură cu agresiunea armată. Preafericirea Voastră, vă doresc ani mulți și sănătoși în fruntea Bisericii Ortodoxe Române, conducând-o cu echilibru și înțelepciune, fiind în continuare alături de credincioși și de cler”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Patriarhul Daniel a fost întronizat în 30 septembrie 2007.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: patriarh întronizare nicolae ciuca