x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PDL încearcă să împiedice mitingul USL

PDL încearcă să împiedice mitingul USL

18 Ian 2012   •   08:32
PDL încearcă să împiedice mitingul USL

Update ora 14:00

Reprezentantii USL care se ocupa de organizarea mitingului anuntat pentru maine, in Capitala sustin ca reprezentantii PDL din Primarie incearca sa impiedice evenimentul. 'Suntem de la ora 9 aici si Tudor Toma, secretarul general al Primariei, care a fost presedintele organizatiei de tinere a PDL Sector 3 refuza sa ne dea autorizatia pentru miting - atat noua, ca formatiune politica, cat si celor care vor sa protesteze din partea societatii civile. Toma este presedintele comisiei care autorizeaza mitingurile, iar comisia are sedinta doar miercuri, intre 9 si 16. Cei de la sindicate au venit dupa noi si au primit autorizatia imediat. Noua ne-a gasit tot soiul de pretexte. A pretins inclusiv ca nu este de acord primarul Sorin Oprescu. Dar domnul Oprescu a fost contactat de conducerea PNL si a dat asigurari ca nu are nicio problema cu mitingul nostru si ca nu stia de problemele de la comisie. Acum, domnul Toma s-a dus sa manance. Si, uite asa, ramanem fara autorizatie, desi am respectat toate procedurile legale. Am depus cererea de autorizare pentru miting in perioada 18 ianuarie - 22 martie inca de vineri...', ne-a declarat Bogdan Boza, PNL.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca are "niste retineri" fata de organizarea unui miting si a unui mars de protest de catre USL in Capitala. El a precizat insa ca PSD va participa la manifestatie. Ponta a mai spus ca mitingul si marsul de protest nu vor fi organizate de PNL, ci de catre USL.


"PSD participa la miting, care nu e organizat de PNL, e organizat de USL", a declarat Victor Ponta.

Liderul PSD a spus ca va fi in primele randuri, alaturi de liderul PNL Crin Antonescu.

"Sigur ca suntem impreuna, chiar daca eu am niste retineri si niste intrebari pe care le-am discutat cu colegii mei. Nu-mi las colegii indiferent ce se intampla. Nici ei nu m-au lasat pe mine, nici eu pe ei. Mergem impreuna pana la capat", a mai spus Ponta.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca manifestatia pe care opozitia o va organiza in Capitala va fi una complementara protestelor de pana acum si, desi are aceleasi obiective, nu va incerca sa se suprapuna sau sa confiste manifestatia spontana din Piata Universitatii.

"Am anuntat de la bun inceput ca, desi solidari cu protestatarii si cu revendicarile lor, nu dorim sa amestecam lucrurile. Am vorbit ca si noi vom organiza o manifestatie de protest, care este asumata, care este una a opozitiei, care este complementara, are aceleasi obiective cu manifestatia spontana din piata, dar care nu incearca nici sa o inghita, nici sa i se suprapuna, nici sa o confiste", a sublinat Antonescu, potrivit Mediafax.

Liderul PNL a mai spus ca este foarte clar ca protestatarii nu au iesit pentru un partid sau pentru un om politic, ci au iesit pentru a cere demisia lui Traian Basescu, a Cabnetului Boc si alegeri anticipate.

Surse din PNL au declarat pentru Jurnalul National ca aseara, in cadrul Biroului Politic, s-ar fi luat decizia ca mitingul de joi sa se desfasoare pe urmatorul traseu: Arcul de Triumf (sediul USL) - Piata Victoriei - Piata Universitatii. Prima opire va fi in fata Guvernului, pentru ca mai apoi protestatarii sa se indrepte spre Piata Universitatii, punctul final al manifestatilor. (V.M.)

×
Subiecte în articol: antonescu ponta protest miting usl