Prepeliţe la jar şi cotlete de berbecuţ sunt câteva dintre produsele ce vor fi prezentate, de vineri până duminică, la Târgul Boieresc, în Parcul "Alexandru Ioan Cuza" din Capitală, informează un comunicat al organizatorilor.
Producători şi comercianţi din toată ţara vin cu preparate pentru toate gusturile. În secţiunea dedicată "grătarului boieresc", bucătăresele vor pregăti, printre altele, prepeliţe la jar, cârnaţi de casă uriaşi învârtiţi, cotlete fragede de berbecuţ, "friptane boiereşti", mititei boiereşti, pui fripţi la ţepuşă, pulpe de pui fripte, cârnaţi boiereşti, cârnaţi mioritici, ceafă de porc friptă, pastramă de oaie, frigărui de mânzat. Acestora li se alătură păstrăvul la grătar, platoul pescarului, dar şi "cartofii Domniţei, cu rozmarin", cartofi ţărăneşti şi legume asortate pe grătar.
Amatorii de bunătăţi la ceaun vor găsi la târg sărmăluţe, iahnie cu ciolan şi varză călită cu cârnaţi.
În oferta târgului, se mai regăsesc, de asemenea, scovergile cu brânză, mezelurile de la Sibiu şi cafeaua "cu du-te vino", cum o descriu organizatorii.
Târgul se va deschide vineri, la ora 14,00, iar, sâmbătă şi duminică, programul este între orele 10,00 şi 21.00.