x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziții într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de 7,2 milioane de lei

Percheziții într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de 7,2 milioane de lei

de Redacția Jurnalul    |    28 Noi 2023   •   10:27
Percheziții într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de 7,2 milioane de lei

Polițiștii și procurorii DIICOT fac marți opt percheziții domiciliare în București și Brăila într-un dosar de delapidare în care prejudiciul ajunge la 7,2 milioane de lei.

Potrivit IGPR, perchezițiile au loc într-o cauză penală în care se efectuează cercetări privind săvârșirea în formă continuată a infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, complicitate la delapidare cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din cercetări a reieșit că trei persoane fizice și două persoane juridice ar fi constituit un grup infracțional organizat, care ar fi acționat în mod coordonat, în perioada august 2022 - februarie 2023, delapidând, sub forma însușirii, cantități de îngrășăminte și pesticide din patrimoniul unei societăți comerciale, pe care ulterior le-ar fi valorificat.

Pentru a da o aparență de legalitate operațiunilor, una dintre persoanele cercetate, la instigarea alteia, cu prilejul îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, ar fi întocmit acte, în care ar fi atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului.

Totodată, persoanele juridice ar fi ajutat membrii grupului infracțional să-și însușească bunurile delapidate, înregistrându-le în documentele contabile ca achiziții, facilitând, ulterior, vânzarea lor către alte firme.

Prejudiciul cauzat a fost evaluat la peste 7,2 milioane de lei.

Audierile se vor desfășura la sediul DIICOT – Structura Centrală.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: perchezitii dosar delapidare