x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziţii în Bucureşti, Mehedinţi şi Timiş. 10 oameni de afaceri, suspectaţi de evaziune fiscală. Prejudiciul se ridică la 7,5 milioane euro

Percheziţii în Bucureşti, Mehedinţi şi Timiş. 10 oameni de afaceri, suspectaţi de evaziune fiscală. Prejudiciul se ridică la 7,5 milioane euro

de Veronica Micu    |    20 Noi 2012   •   09:24
Percheziţii în Bucureşti, Mehedinţi şi Timiş. 10 oameni de afaceri, suspectaţi de evaziune fiscală. Prejudiciul se ridică la 7,5 milioane euro

Procurorii DIICOT fac, la această oră, 48 de percheziţii în Bucureşti, Mehedinţi şi Timiş. Sunt vizate 40 de persoane suspectate că prin 134 de societăţi, printre care farmacii şi firme de construcţii, au produs o evaziune fiscală de 7,5 milioane de euro.

Potrivit comunicatului DIICOT, sub coordonarea liderilor grupării, învinuiţii au folosit mai multe societăţi comerciale pentru a nu plăti taxele şi impozitele datorate statului, folosindu-se de circuite comerciale şi financiare fictive.

Membrii grupării au emis facturi fiscale privind achiziţii fictive de mărfuri către 134 de societăţi comerciale, care astfel au dedus TVA şi au micşorat profitul, virând în contul societăţilor "furnizoare" peste 100 de milioane de lei.

Sumele de bani erau retrase din conturi de liderii grupării şi predate administratorilor societăţilor beneficiare, în schimbul unor comisioane cuprinse între 5 şi 10 la sută.

Gruparea infracţională a produs un prejudiciul bugetului de stat estimat la 7,5 milioane de euro, reprezentând impozit pe profit şi TVA.

Potrivit anchetatorilor, în acest caz sunt vizaţi zece oameni de afaceri, între care Rodica Vlad, patroana unui important lanţ de farmacii şi pensiuni din municipiul Timişoara. Rodica Vlad deţine zece farmacii şi două pensiuni în Timişoara, toate purtând acelaşi nume, "Vlad". De asemenea, ea mai deţine şi o firmă de catering, în municipiul Timişoara.

De asemenea, sunt vizaţi proprietarul firmei de obiecte sanitare Piastrelle din Lugoj, patronul unei societăţi de construcţii, dar şi al uneia de amenajări interioare din Timişoara, precum şi patronul unei firme de obiecte sanitare din Drobeta-Turnu Severin, Liviu Popescu, care a fost ridicat pentru audieri.

Poliţiştii de la combaterea crimei organizată, împreună cu cei de la Serviciul de Investigare a Fraudelor şi trupele speciale ale Poliţiei şi Jandarmeriei, au descins la vilele oamenilor de afaceri din Timişoara, dar şi la mai multe sedii de firmă, în total la 34 de adrese.

La ora transmiterii acestei ştiri, în paralel cu descinderile din Timişoara au loc percheziţii şi în localitatea Strehaia, din judeţul Mehedinţi, unde rudele persoanelor suspectate de evaziune fiscală în acest dosar au ieşit în faţa locuinţelor.

Suportul informativ al acţiunii fost asigurat de SRI - Direcţia Judeţeană Mehedinţi şi Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Mehedinţi.

×