x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziţii în patru judeţe la firme de fier vechi care ar fi făcut evaziune de peste un milion de euro

Percheziţii în patru judeţe la firme de fier vechi care ar fi făcut evaziune de peste un milion de euro

15 Oct 2015   •   08:51
Percheziţii în patru judeţe la firme de fier vechi care ar fi făcut evaziune de peste un milion de euro
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Poliţiştii efectuează joi 19 percheziţii în judeţele Timiş, Alba, Vâlcea şi Mehedinţi la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, precum şi la sediile firmelor administrate de acestea, specializate în achiziţia şi livrarea de materiale feroase şi neferoase, care ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro.

"Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013 - 2015, 12 persoane, în calitate de reprezentanţi legali la patru societăţi comerciale cu sedii declarate în judeţul Timiş, s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale. Ei ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziţia şi livrarea de materiale feroase şi neferoase, pentru care au diminuat artificial impozitul pe profit", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române remis AGERPRES.

Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate au fost supuse procesului de spălare a banilor toate aceste sume, prin diferite operaţiuni sau tranzacţii financiare.

Potrivit comunicatului, cei în cauză ar fi făcut depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate de către persoane interpuse, în calitate de împuterniciţi, pe conturile bancare. De asemenea, sumele depuse ar fi fost rulate în conturile bancare ale societăţilor, fiind astfel disimulată adevărata natură a provenienţei şi circulaţiei banilor.

Acţiunea de joi este coordonată de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR şi se desfăşoară în cadrul a două dosare penale aflate în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din IPJ Timiş. La acţiune participă 17 luptători de intervenţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, precum şi jandarmi. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii. AGERPRES 

×