x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosarul transferurilor, episodul II. Descinderi la U Cluj şi Petrolul Ploieşti. Sunt anchetate transferurile unor jucători

Dosarul transferurilor, episodul II. Descinderi la U Cluj şi Petrolul Ploieşti. Sunt anchetate transferurile unor jucători

de Veronica Micu    |    14 Noi 2012   •   15:34
Dosarul transferurilor, episodul II. Descinderi la U Cluj şi Petrolul Ploieşti. Sunt anchetate transferurile unor jucători
Sursa foto: Razvan Chirita/MEDIAFAX FOTO

Procurorii DIICOT au efectuat, astazi, percheziţii la echipele de fotbal U Cluj şi Petrolul Ploieşti, fiind anchetate transferurile mai multor jucători. Este vorba despre infracţiuni de delapidare, evaziune fiscală şi constituire a unui grup de criminalitate organizată. Prejudiciul este estimat la 11 milioane de euro.

"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus începerea urmăririi penale „in rem”, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de inițiere/constituire a unui grup infracțional organizat şi delapidare cu consecințe deosebit de grave, prev.de art.7 al.1 și 3 din Legea nr. 39/2003 și art.215 ¹ al.1, 2 C.p.

În fapt, se reţine că, în perioada mai – septembrie 2012, persoane din cadrul SC Fotbal Club Universitatea Cluj SA au acţionat în scopul obţinerii unor beneficii financiare substanţiale prin transferarea, cu titlu gratuit, a  unui număr de 15 jucători de fotbal către SC Fotbal Club Petrolul SA.

Transferul cu titlu gratuit a unor jucători cotați pe piață cu o valoare ridicată, estimata la aproximativ 11.000.000 Euro și care au generat cheltuieli încă de la momentul achiziției, în contextul unei  situații financiare deficitare a clubului, este de natură să genereze suspiciuni cu privire la realitatea contractelor de transfer încheiate.

Procurorii D.I.I.C.O.T.  au efectuat percheziţii în municipiile Cluj - Napoca şi Ploieşti, la sediile sociale ale celor două cluburi sportive, în vederea ridicării de documente şi alte mijloace de probă.

Facem precizarea că faptele învinuiţilor urmează a fi analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie", se arată în comunicatul DIICOT.

×