x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pericol! Potecile montane sunt acoperite de gheață. Folosiți echipament adecvat

Pericol! Potecile montane sunt acoperite de gheață. Folosiți echipament adecvat

de Andreea Tiron    |    31 Dec 2022   •   06:00
Pericol! Potecile montane sunt acoperite de gheață. Folosiți echipament adecvat
Sursa foto: Salvamont Poiana Brașov

Salvamontiștii fac un apel către toți cei care se află la munte în această perioadă și se aventurează în plimbări fără să fie echipați corespunzător. Doar ieri, două persoane au ajuns pe un pat de spital după ce au căzut pe gheață.

Salvamont Poiana Brașov atrage atenția celor care urcă în partea superioară a Masivului Postăvaru:

"Potecile și pârtiile de schi, cele care sunt folosite în general de turiști pentru deplasare, sunt acoperite de un strat de gheață, care face deplasarea extrem de dificilă și periculoasă.

Turiștii neechipați, care urcă cu instalațiile de transport pe cablu, trebuie să rămână exclusiv în zona peroanelor superioare ale acestora.

Turiștii care doresc să se plimbe în partea superioară a masivului au nevoie de echipament adecvat, în special de încălțări care să le asigure aderența necesară în astfel de condiții și chiar și așa este recomandat să aibă o pereche de snowlinere (crampoane metalice atașate pe talpă) și o pereche de bețe pentru sprijin.

Aceste condiții au făcut ca două persoane să aibă nevoie de ajutorul nostru și să-și încheie concediul pe un pat de spital."

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×