x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pericolul Bolii Lyme creşte. Numai în Prahova 200 de persoane au fost muşcate de căpuşe

Pericolul Bolii Lyme creşte. Numai în Prahova 200 de persoane au fost muşcate de căpuşe

12 Iun 2015   •   13:23
Pericolul Bolii Lyme creşte. Numai în Prahova 200 de persoane au fost muşcate de căpuşe

Aproximativ 200 de persoane din judeţul Prahova au ajuns la spital în ultimele două luni după ce au fost înţepate de căpuşe, şapte dintre acestea aflându-se sub tratament şi fiind monitorizate de către medicii de specialitate.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Alexandru Băloi, a declarat vineri că, de la începutul lunii aprilie şi până în prima săptămână a lunii iunie, aproximativ 200 de prahoveni au fost înţepaţi de căpuşe, fiind vorba despre 68 de copii şi 126 de adulţi care au ajuns la spital.

Potrivit sursei citate, cazurile înregistrate la nivelul judeţului au fost unele 'simple', care nu au necesitat internare în secţiile de boli infecţioase şi nici transfer la Institutul Matei Balş din Bucureşti.

'Din cele aproape 200 de persoane, sunt şapte adulţi în evidenţa colegilor de la Boli infecţioase. Ei sunt la domiciliu, urmează tratament profilactic cu doxiciclină timp de 21 de zile, s-a recoltat analiza la începutul tratamentului (...) şi vom vedea cum evoluează. În funcţie de rezultatul analizelor de laborator după tratament, se va stabili o conduită terapeutică sau alta', a precizat Băloi.

×
Subiecte în articol: capuse boala lyme