x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 10.000 de bucureșteni din sectorul 4 și-au plătit taxele și impozitele în prima zi de încasare

Peste 10.000 de bucureșteni din sectorul 4 și-au plătit taxele și impozitele în prima zi de încasare

04 Ian 2022   •   10:47
Peste 10.000 de bucureșteni din sectorul 4 și-au plătit taxele și impozitele în prima zi de încasare

Peste 10.000 de bucureșteni din Sectorul 4 și-au plătit în prima zi de încasare taxele și impozitele online, prin ordin de plată sau la aparatele SelfPay. Toate ghișeele fizice ale DGITL Sector 4 au fost închise, iar spațiile în care acestea au funcționat până acum vor fi transformate în creșe.

10.482 de oameni din Sectorul 4 și-au plătit taxele și impozitele locale, încă de la începutul anului, în primele 24 de ore de la momentul în care noul sistem de colectare a taxelor și impozitelor locale a fost activat. Ca să scape de aglomerație, contribuabilii au folosit toate metodele noi alternative de plată puse la dispoziție de administrația locală, atât instrumentele online de plată, cât și aparatele de tip SelfPay”, anunță Primăria Sectorului 4 al Capitalei.

„Le mulțumesc tuturor locuitorilor Sectorului 4 pentru că sunt deschiși către folosirea noilor tehnologii care ne simplifică viața și ne oferă mai mult timp liber pentru familie. Încă de acum 4 ani, ne-am propus să venim în ajutorul oamenilor și să implementăm acest sistem nou de interacțiune cu administrația, care să elimine statul ore în șir la coadă, aglomerația și timpii pierduți. Mă bucur să văd că oamenii au înțeles efortul nostru. Spre exemplu, numai anul trecut peste 60% dintre plățile către bugetul local s-au efectuat online, prin ordin de plată sau la aparatele SelfPay. Doar în prima zi a acestui an 10.482 de oameni și-au plătit taxele fără să mai stea la coadă”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Potrivit comunicatului de presă, începând cu luna ianuarie a acestui an, toate plățile datorate bugetului local al Sectorului 4 se efectuează exclusiv online, prin ordin de plată sau la aparatele SelfPay. Pentru aceasta, cetățenii au la dispoziție 30 de aparate SelfPay, destinate exclusiv pentru plata taxelor și a impozitelor locale.

„Menționăm că, începând din acest an toate ghișeele fizice ale DGITL Sector 4, au fost închise, iar spațiile administrative în care acestea au funcționat până acum vor fi transformate în creșe. Spre exemplu, clădirea de pe strada Sergent Nițu Vasile nr. 50-54 va putea găzdui 120 de copii”, se arată în finalul comunicatului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: taxe si impozite