x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 160 de deținuți cu COVID-19 sunt tratați în penitenciarele-spital din București-Jilava și Constanța-Poarta Albă

Peste 160 de deținuți cu COVID-19 sunt tratați în penitenciarele-spital din București-Jilava și Constanța-Poarta Albă

14 Dec 2020   •   11:56
Peste 160 de deținuți cu COVID-19 sunt tratați în penitenciarele-spital din București-Jilava și Constanța-Poarta Albă

Un număr de 164 de deținuți cu COVID-19 sunt tratați în penitenciarele-spital București-Jilava și Constanța-Poarta Albă, potrivit unui comunicat al Administrației Națioanel a Penitenciarelor (ANP).

„Pentru un număr de 164 de persoane private de libertate confirmate pozitiv SARS-CoV-2 se asigură tratament specific în Penitenciarele-Spital Bucureşti-Jilava şi Constanţa-Poarta Albă, sub îndrumarea structurilor de resort din sistemul public de sănătate. Raportat la particularităţi şi indicaţii terapeutice, situaţia statistică poate suferi modificări. Persoanele pentru care se emite decizia externării beneficiază, în continuare, de monitorizare medicală în unităţile penitenciare prestabilite. În acest registru, subliniem că 10 unităţi subordonate nu au înregistrat niciun caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul persoanelor custodiate", precizează ANP.

De asemenea, ANP a mai precizat că 139 de polițiști de penitenciar sunt confirmați cu COVID-19.

Administraţiile locurilor de deţinere au implementat, de asemenea, măsuri specifice de intervenţie, nefiind raportate disfuncţionalităţi în derularea misiunilor şi activităţilor curente.

ANP aminteşte că, la nivelul tuturor unităţilor subordonate, se menţine aplicarea măsurilor cu caracter preventiv stabilite pentru sistemul penitenciar şi a celor de intervenţie, după caz. 

×