x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 60 de ore în trenul groazei, între Galaţi şi Bucureşti

Peste 60 de ore în trenul groazei, între Galaţi şi Bucureşti

de Daniel Mihalascu    |    08 Feb 2012   •   16:15
Peste 60 de ore în trenul groazei, între Galaţi şi Bucureşti

Peste 60 de ore petrecute in scaunele garniturii unui tren nu este tocmai cea mai fericita modalitate de a pleca in cantonament sau la schi. Totusi, fotbalistii campoanei Otelul Galati, dar si 60 de studenti ai Facultatii de Educatie Fizica si Sport au ramas blocati, alaturi de alte aproape 750 de persoane, peste doua zile, in trenul care ar fi trebuit sa-si transporte spre capitala.

Niciunul dintre membrii echipei campioane la fotbal, Otelul Galati, nu s-a gandit ca va face o vizita fortata in gara orasului Faurei, locul de Bastina a lui Banel Nicolita. Desi au plecat spre Bucuresti pentru a prinde avionul care ar fi trebuit sa-i duca in Spania unde si-au stabilit baza de pregatire, fotbalistii Otelului au petrecut peste doua zile intr-o garnitura de tren. Troiene de peste 3 metri a blocat trenul la doar cativa kilometri dupa plecarea din statia Faurei. La acel moment autoritatile au decis sa intoarca garnitura in statie. Si aici a ramas de luni dimineata.

Grisine si napolitane – hrana campionilor
Desi au avut parte de caldura si cateva alimente disconfortul si frica s-a instalat in randul calatorilor. Mai intai, autoritatile locale din Faurei au venit sa verifice daca sunt persoane care au nevoie de asistenta speciala. Si de atunci a fost doar tacere. O prietenie fortata de ger, viscol si nameti s-a legat intre cei care calatoreau si angajatii CFR care lucrau in trenul aflat pe ruta Galati – Bucuresti.

La lasarea intunericului jandarmii le-au adus oamenilor grisine, napolitane, eugenii si apa. A doua zi, dimineata, meniul s-a diversificat, calatorii primind parizer si paine! Otelarii au fost transportati, in timpul noptii, in dispensarul din Faurei, dar acest lucru i-a revoltat pe unii dintre calatori. "S-a gasit o solutie pentru cei de la Otelul, dar pentru noi, ceilaltii, de ce nu s-a gasit o varianta? Unii dintre fotbalisti au fost luati cu elicopterul si dusi la Bucuresti. Nu am nimic cu ei, dar si noi am fost in acelasi tren, in aceeasi situatie', ne-a spus unul dintre calatorii revoltati.
Pe timpul noptii autoritatile centrale au trimis doua pluguri pentru a incerca deblocarea trenului dintre nameti. Unul dintre pluguri a plecat din Fetesti, iar cel de-al doilea dinspre Braila.

O experienta ca dintr-un film de groaza
Una dintre pasagere povesteste cu glasul tremurand ca pe masura ce se lasa intunericul viscolul isi facea simtita prezenta tot mai tare. Vantul puternic clatina din cand in cand vagonul si suietarul sinistru ii infricosa pe toti. "Am trait clipe de groaza. Nu doresc nimanui asa ceva. A fost ca intr-un film de groaza chiar daca in tren era lumina si caldura. Nu te poti misca asa cum vrei, stateai in scaun si indiferent cat de rezistent ai fi fost tot incepeau sa te doara toate cele', povesteste ingrozita o doamna dornica sa ajunga mai repede acasa.

Ioana Baraga povesteste, aproape cu lacrimi in ochi, ca a plecat la doctor, in Bucurest, dar nu a mai ajuns. "A fost infernal. Am topit zapada ca sa am apa pana cand au venit jandarmii sa ne aduca cate ceva! Daca mai stateam cateva ore nu cred ca mai rezistam. Bine ca am ajuns", spune femeia cu grave probleme de sanatate.

In infernul alb au reusit, in cele din urma, cu greu, sa-si faca aparitia utilajele care i-au dus pe cei 750 de pasageri inapoi de unde plecasera in urma cu mai bine de 60 de ore.

In gara i-au asteptat rudele si fericiti ca au scapat teferi unii spun ca nu mai merg in viata lor cu trenul.

CFR a decis sa inapoieze calatorilor pretul biletelor, iar pentru cei care erau nevoiti totusi sa ajunga cu orice pret in Bucuresti s-a pus la dispozitie un nou tren iar calatoria va fi gratuita.

×
Subiecte în articol: tren troiene