x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului

Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului

de Redacția Jurnalul    |    19 Apr 2024   •   17:45
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului

Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile de vineri asupra Iranului. Prețul a fluctuat pe parcursul zilei în funcție de informațiile oferite de politicieni și militari. Iranul este al șaptelea mare producător de petrol din lume.

Prețurile petrolului și aurului au crescut după ce oficialii americani, care au dorit să-și păstreze anonimatul, au declarat că o rachetă israeliană a lovit Iranul, potrivit BBC.

Țițeiul Brent, punctul de referință internațional, a crescut cu 1,8%, până la 88 de dolari pe baril. Inițial prețul a crescut până la 3,5%, dar a scăzut după ce presa de stat iraniană a anunțat că nu a existat „nicio pagubă” în provincia Isfahan, unde s-au raportat explozii.

Aurul s-a apropiat pentru scurt timp de un record, înainte de a scădea. Și bursele din întreaga lume au fost afectate de criza din Asia.

Investitorii urmăresc cu atenție situația din Orientul Mijlociu. Specialiștii se tem că o agravare a conflictului din regiune va perturba aprovizionarea cu petrol în întreaga lume.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: petrol pret Iran