x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Piaţa Universităţii: "Băsescu, la revedere", "ne-ai minţit şi ne-ai furat, şapte ani te-am suportat"!

Piaţa Universităţii: "Băsescu, la revedere", "ne-ai minţit şi ne-ai furat, şapte ani te-am suportat"!

de Petru Zoltan    |    Cristian Ionescu    |    29 Iul 2012   •   21:00
Piaţa Universităţii: "Băsescu, la revedere", "ne-ai minţit şi ne-ai furat, şapte ani te-am suportat"!

Visul romanilor care au protestat neincetat inca din ianuarie e pe cale sa se implineasca. Toti asteapta cu sufletul la gura rezultatul final al referendumului care, daca va fi validat, va demite presedintele suspendat al Romaniei, Traian Basescu.

Steagurile romanesti sunt fluturate la Universitate, deasupra multimii, care protesteaza indemnand romanii sa iasa la vot. Unul dintre protestatari, profesor de meserie, a precizat ca suntem la cateva ore distanta si cateva sute de mii de voturi de o schimbare istorica.

Manifestantii scandeaza lozinci impotriva lui Traian Basescu fara incetare. Una dintre cele mai scandate lozinci este "ne-ai mintit si ne-ai furat, sapte ani te-am suportat". La 22:45 multimea a inceput sa cante "Desteapta-te romane", iar unul dintre protestatari, care ar fi participat si la Revolutia din '89 statea cu o lumanare aprinsa in mana. Avea vocea ragusita si lacrimi in ochi.

Copiii de la Universitate

Doi frati, un baiat si-o fata, s-au asezat in fata manifestantilor si aranjau lumanari aprinse. Din cand in cand, un batran cu barba pana-n piept ii intreba pe copii daca sunt in siguranta, pentru ca in jurul copiilor era forfota mare, fotografii si cameramanii ii filmau nenincetat, insa copiii isi vedeau linistiti de lumanarile intinse pe jos.

Blestemul lui Geoana

La scurt dupa ce Basescu a iesit cu declaratii sa-si anunte victoria , protestatarii au inceput sa vocifereze impotriva sa, scandand ca Basescu a furat inca o data tara.

"Basescu a iesit acum la TV si s-a bucurat foarte devreme, cu “flacara democratiei' a domniei sale. Sper sa aiba parte de un sfarsit ca al lui Geoana, roata se intoarce.", a declarat Gabriela Panait, una dintre cele mai prezente voci ale Pietei Universitatii.

Vlad Ioachimescu, cel care a oferit Pietei Universitatii cele mai multe sloganuri si cantece, are aceleasi sperante, ca Traian Basescu sa aibe soarta lui Mircea Geoana.

"O demisie era mai onorabila decat demiterea cu un scor categoric, pentru ca istoria retine numai scorul, iar la 84%, este trimis direct in negura istoriei. Referendumul nu poate fi invalidat, pentru ca votul nu poate fi invalidat. Astept alegeri prezidentiale anticipate, alegeri parlamentare si astept sa se indeplineasca ceea ce Piata Universitatii a cerut inca din ianaurie, si anume schimbarea clasei politice. Viitorul lui Basescu este unul sumbru, pentru ca el practic nu mai are un viitor in aceasta tara. In momentul de fata l-as vedea in celula, nu-l mai vad prea mult in libertate", a declarat George Epurescu, un alt protestatar din Piata Universitatii.

"Atunci cand "lovitura de stat" invocata de PDL este legitimata de popor, ea devine revolutie", a adaugat Mihail Bumbes, participant la manifestatia din Piata.

×