x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PNL face apel la manifestanţi să nu răspundă unor posibile provocări la violenţă

PNL face apel la manifestanţi să nu răspundă unor posibile provocări la violenţă

19 Mai 2010   •   00:00

Liberalii fac apel la menifestanţii din Piaţa Victoriei să nu răspundă unor posibile provocări la violenţă şi să nu se lase angrenaţi în jocuri politicianiste, din care ar profita tocmai principalii responsabili pentru dezastrul economic al României.

În opinia PNL, orice act politic de natură să inflameze tensiunea socială ori să pună în pericol şansele de relansare economică a României reprezintă o probă de iresponsabilitate, comparabilă, prin consecinţe, cu incompetenţa şi reaua-credinţă a actualei guvernări.

Conform unui comunicat remis Mediafax, Partidul Naţional Liberal consideră îndreptăţite manifestaţiile de protest organizate în Bucureşti. "Apreciem că ne aflăm în faţa unei reacţii fireşti a societăţii româneşti la dezastrul economiei naţionale, generat de incompetenţa, reaua-credinţă şi lipsa de bun-simţ a guvernării Băsescu-Boc-Udrea. Considerăm, de asemenea, că dreptul cetăţeanului la protest nu poate fi sub nici o formă ştirbit ori desconsiderat, nici măcar de aparatul propagandistic al actualei puteri", precizează liberalii.

În acelaşi timp, PNL menţionează că susţine cu fermitate ideea că România poate depăşi criza numai prin recurs la competenţa economică, iar acţiunile radicale de stradă nu pot decât să agraveze situaţia şi să genereze profit "pescuitorilor politici în ape tulburi". "Iar istoria tensiunilor sociale şi politice defulate în stradă în ultimii 20 de ani ne arată foarte clar cine sunt aceştia: partidele politice desprinse din trunchiul politic al FSN, co-moştenitori ai Partidului Comunist Român, PSD şi PD", adaugă liberalii.

PNL mai arată că societatea românească a evoluat şi nu se poate întoarce la abordările specifice anilor 1990, întrucât riscă să arunce România în trecut. "Marea provocare a momentului este tocmai alegerea soluţiilor corecte pentru viitor, pentru depăşirea crizei economice. Iar aceste soluţii sunt cele promovate de Partidul Naţional Liberal", se mai arată în comunicat.

"Facem, de aceea, apel la organizatorii şi la participanţii la manifestaţia din Piaţa Victoriei să nu răspundă unor posibile provocări la violenţă şi să nu se lase angrenaţi în jocuri politicianiste, din care ar profita tocmai principalii responsabili pentru dezastrul economic al României. Nu le putem permite lui Traian Băsescu, lui Emil Boc sau Elenei Udrea să-şi scuze incompetenţa, reaua-credinţă şi lipsa de bun-simţ, prin violenţa străzii", susţine PNL.

×
Subiecte în articol: observator