x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţist al Secţiei 11 din Capitală, împuşcat accidental

Poliţist al Secţiei 11 din Capitală, împuşcat accidental

21 Noi 2012   •   10:03
Poliţist al Secţiei 11 din Capitală, împuşcat accidental

Un poliţist de la Secţia nr. 11 a fost rănit accidental, în această dimineaţă, de un coleg al său căruia i s-a descărcat arma în timp ce o curăţa.

Pistolul, tip Carpaţi, s-a descărcat accidental iar glonţul a lovit pardoseala şi a ricoşat în piciorul unui alt poliţist. Bărbatul a fost dus de urgenţă la Spitalul Floreasca.

Cosmin Zamfir, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, a declarat pentru Agerpres, că viaţa poliţistului rănit nu este în pericol, acesta fiind transportat la Spitalul Floreasca, unde medicii investighează dacă mai există fragmente externe în piciorul său.

Incidentul a avut loc la ora 6,00 dimineaţa, atunci când se predă armamentul din dotare colegilor de tură.

În momentul producerii incidentului erau mai mulţi poliţişti de faţă, cei care urmau să-i schimbe pe colegii de noapte.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a afirmat că s-a format o echipă de cercetare, din criminalişti şi judiciarişti, care împreună cu un procuror analizează circumstanţele în care a avut loc incidentul, în condiţiile în care acesta este un accident de muncă.

Cei doi poliţişti, cel în mâna căruia s-a declanşat arma, dar şi cel rănit la picior, sunt oameni cu experienţă în poliţie, de peste 10 ani, nu au abateri disciplinare iar cel care l-a rănit involuntar pe colegul său este "un om liniştit, un bun coleg", având calificative de bine şi foarte bine în ultimii ani, a susţinut Zamfir.

"Conducerea Poliţiei Capitalei a solicitat tuturor unităţilor reluarea şi accentuarea instructajelor cu privire la procedurile specifice de mânuire a armamentului din dotare", a mai declarat Cosmin Zamfir.

×