x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţistul actor şi rectorul crescător de curcani. Cele mai NEOBIŞNUITE exemple de reconversie profesională

Poliţistul actor şi rectorul crescător de curcani. Cele mai NEOBIŞNUITE exemple de reconversie profesională

19 Mai 2015   •   16:00
Poliţistul actor şi rectorul crescător de curcani. Cele mai NEOBIŞNUITE exemple de reconversie profesională

Foarte mulţi români se plâng de jobul lor. Fie pentru că nu se regăsesc în ceea ce fac, fie din cauza salariului nesatisfăcător sau a monotoniei care intervine după mulţi ani de muncă. Cei mai curajoşi optează pentru reconversie profesională şi ajung să lucreze în domenii total diferite, chiar dacă o iau de la zero, fără experienţă şi cu un salariu mai mic. În România avem suficiente exemple de reconversie profesională, însă astăzi le vom aminti pe cele mai îndrăzneţe. De la poliţistul care a renunţat la carieră pentru a deveni actor, până la profesorul universitar care a ales să crească curcani.

Tiberiu Iordache, un fost poliţist din Ploieşti, în vârstă de 45 de ani, a renunţat la cariera de 20 de ani din Poliţie pentru a-şi deschide un restaurant cu specific german. La scurt timp după ce şi-a deschis localul, Tiberiu a devenit şi actor de stand-up comedy pentru clienţii săi.

Citeşte şi: Cel mai bun job pentru tine în funcţie de zodie


Ploieşteanul a luat decizia de a-şi schimba profesia după ce doi dintre colegii şi prietenii săi au murit din cauza unui infarct şi a unui atac cerebral, cauzate de suprasolicitare.

Un alt exemplu de determinare şi curaj l-a dat şi ex-rectorul Universității Maritime din Constanţa, profesorul Cornel Panait. Fostul rector şi-a deschis o fermă avicolă la marginea oraşului Constanţa în anul 2011 şi se bucură de un mare succes.

Citeşte mai mult AICI

×