x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Polonia recunoaşte că a exportat carne de la vite bolnave în statele UE, printre care şi România

Polonia recunoaşte că a exportat carne de la vite bolnave în statele UE, printre care şi România

31 Ian 2019   •   13:43
Polonia recunoaşte că a exportat carne de la vite bolnave în statele UE, printre care şi România
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Polonia a exportat spre alte state membre ale Uniunii Europene o cantitate de 2.700 de kilograme de carne de vită suspectată că provine de la animale bolnave, a anunţat joi directorul Agenţiei sanitar veterinare din Polonia, Pawel Niemczuk, după ce o anchetă jurnalistică a arătat că animale bolnave erau sacrificate în abatoarele din Polonia, iar carnea lor era destinată consumului uman, informează Reuters.
Carnea de vită suspectă a fost exportată spre România, Suedia, Ungaria, Estonia, Finlanda, Franţa, Spania, Lituania, Portugalia şi Slovacia, a precizat Pawel Niemczuk, într-o conferinţă de presă.
Polonia produce anual 560.000 de tone de carne de vită iar aproximativ 80-85% din această cantitate este exportată.
În România, inspectorii sanitari veterinari au identificat 1.434 de kilograme de produse provenite de la firma poloneză iar întreaga cantitate a fost sechestrată şi urmează a fi dirijată către neutralizare, a informat miercuri Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
"Chiar în condiţiile în care doar o cantitate de 21,37 de Kilograme a fost notificată prin SRAAF ( Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje, n.r.) ca făcând parte din lotul incriminat, firma din România a decis să distrugă tot lotul provenit de la Elkopol", a precizat ANSVSA.
Produsele companiei poloneze (carne de vită congelată) care fac obiectul anchetei au fost livrate către o singură firmă din judeţul Ilfov.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: polonia carne de vită infectată