x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 5.600 de situații de urgență au fost gestionate de pompieri în minivacanță

Peste 5.600 de situații de urgență au fost gestionate de pompieri în minivacanță

de Redacția Jurnalul    |    04 Dec 2023   •   19:45
Peste 5.600 de situații de urgență au fost gestionate de pompieri în minivacanță

Pompierii au intervenit la peste 5.600 de situații de urgență în minivacanța prilejuită de Ziua Națională și de sărbătoarea Sfântului Andrei, potrivit unui bilanț prezentat de IGSU.

„În perioada 30 noiembrie - 03 decembrie a.c., peste 4.900 de pompieri au asigurat, zilnic, misiuni specifice de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență înregistrate la nivel național. Pentru siguranța celor care au ales să-și petreacă timpul liber în locații destinate divertismentului, în cele patru zile, inspectorii de prevenire au derulat 172 de controale la localuri publice și unităţi comerciale frecventate de un număr mare de persoane, precum și în spații destinate cazării persoanelor sau alte tipuri de obiective, în scopul depistării, înlăturării stărilor de pericol şi a potenţialelor cauze de incendiu. Pe timpul controalelor, pentru neconformitățile identificate pe linia securității la incendiu, colegii noștri au aplicat 623 de sancțiuni contravenționale, dintre care 163 de amenzi, în cuantum de aproape 800.000 lei”, conform unui comunicat de presă.

Pompierii arată că, pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu (depăşirea cu mai mult de 10% a numărului de utilizatori), pentru un obiectiv din județul Suceava s-a dispus măsura complementară de oprire a funcționării ori utilizării.

„În această minivacanță, în întreaga țară, s-au înregistrat 5.627 de situații de urgență. Astfel, pompierii au intervenit pentru stingerea a 234 de incendii, iar echipajele SMURD au acționat în 4.719 cazuri pentru acordarea măsurilor de prim ajutor și 28 de cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere. De asemenea, salvatorii au intervenit în 646 misiuni de protejare a comunităților. Totodată, în ultimele patru zile, 4.753 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD”, se precizează în comunicat.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: pompieri minivacanţa