x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Virgil Popescu: A fost publicată lista proiectelor acceptate în prima sesiune a programului ElectricUP

Virgil Popescu: A fost publicată lista proiectelor acceptate în prima sesiune a programului ElectricUP

10 Noi 2021   •   16:10
Virgil Popescu: A fost publicată lista proiectelor acceptate în prima sesiune a programului ElectricUP
Sursa foto: Hepta

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a anuntat miercuri, că lista proiectelor acceptate în prima sesiune a programului ElectricUP a fost aprobată, bugetul fiind de 476 milioane lei.

 



"A fost publicată lista proiectelor acceptate în cadrul primei sesiuni a programului de finanţare, în urma finalizării etapei de evaluare şi în limita bugetului aprobat pentru primul ciclu de finanţare în sumă de 476 milioane lei. Atenţie! Decizia de admis, respectiv respins, se va comunica aplicanţilor prin platforma informatică dedicată. Termenul de depunere a contestaţiei este de 5 zile lucrătoare, începând cu ziua următoare zilei de comunicare a deciziei autorităţii", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Conform listei publicate pe site-ul Ministerului Energiei, în această etapă au fost admise 1.430 de proiecte, cu un coeficient de performanţă cuprins între 49% şi 100%. Alte 799 de proiecte au fost respinse.

Programul ElectricUp este destinat IMM-urilor şi celor din domeniul HoReCa, iar cei declaraţi eligibili vor primi finanţare pentru instalarea de sisteme de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp - 100 kWp, precum şi a staţiilor de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug - in. Valoarea maximă a ajutorului de minimis acordat este de 100.000 euro/beneficiar.

 

×
Subiecte în articol: virgil popescu