x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prahova: Omul de afaceri Matei Mihai şi soţia sa au fost aduşi la DNA pentru audieri

Prahova: Omul de afaceri Matei Mihai şi soţia sa au fost aduşi la DNA pentru audieri

13 Oct 2015   •   16:54
Prahova: Omul de afaceri Matei Mihai şi soţia sa au fost aduşi la DNA pentru audieri

Omul de afaceri Matei Mihai, care controlează societatea Matero Ama profilată pe construcţii, şi soţia acestuia au fost aduşi, marţi după-amiază, la sediul DNA Ploieşti pentru a fi audiaţi într-un dosar de fraudare de fonduri europene cu un prejudiciu de 2 milioane de euro.

Cei doi au fost aduşi cu duba specială a jandarmilor în urma unor percheziţii care au durat mai mult de opt ore derulate la sediul societăţii, la domiciliul acestora şi la domiciliile altor suspecţi din dosar.

Surse judiciare au declarat că Matei Mihai controla firme înscrise pe numele unor angajaţi sau ale unor rude de care s-a folosit pentru rularea prin actele lor a unui utilaj, respectiv staţie de betoane, cu scopul de a frauda fonduri europene în valoare de 2 milioane de euro. În acest dosar au mai fost audiaţi la sediul DNA Ploieşti doi angajaţi ai firmei Matero Ama care au calitatea de suspecţi.

Societatea Matero Ama a avut de-a lungul timpului contracte cu instituţii publice inclusiv contracte de deszăpezire cu Consiliul Judeţean Prahova.

Procurorii DNA Ploieşti au efectuat, marţi, percheziţii în cinci locaţii din judeţul Prahova, într-un dosar care vizează suspiciuni privind fraudarea fondurilor europene în perioada 2010 - 2013.

"Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind fraudarea fondurilor europene în perioada 2010 - 2013. În cursul zilei de 13 octombrie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 5 locaţii, situate în judeţul Prahova, reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice", se arată într-un comunicat al DNA transmis marţi AGERPRES.

×