x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prefectul Capitalei anunță că a fost convocat CMSU pentru revenirea elevilor la școală

Prefectul Capitalei anunță că a fost convocat CMSU pentru revenirea elevilor la școală

18 Mai 2021   •   11:26
Prefectul Capitalei anunță că a fost convocat CMSU pentru revenirea elevilor la școală
Sursa foto: Captura Antena 3

Prefectul Capitalei anunță că a fost convocat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență. Participanții vor discuta despre revenirea tuturor copiilor la școală. Ședința are loc după ce rata de infectare cu SARS CoV 2 din București a fost sub 1 la mie, pentru a doua zi consecutiv.

Marți, rata de incidenţă a cazurilor de COVID este pentru a doua zi consecutiv sub 1 la mie în Capitală. Tot mați, autorităţile stabilesc dacă de miercuri vor fi reluate cursurile faţă în faţă pentru toţi elevii din București.

Prefectul Alin Stoica a anunțat că a fost convocat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență care va discuta despre acest subiect. El a mai spus că trendul infectărilor este descendent ceea ce ar putea permite revenirea tuturor elevilor în școli începând de miercuri.

Și ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat luni că este posibil ca de miercuri elevii să poată merge la şcoală în Bucureşti, indiferent de clasă.

„Se va face, probabil, şedinţă la nivelul Municipiului Bucureşti în cursul zilei de mâine (marţi-n.r.), după ce vom avea şi rata de infectare de mâine şi vom avea o confirmare a trendului descendent”, a spus Sorin Cîmpeanu.

În acest context, ministrul Educaţiei crede că este „posibil ca de miercuri să se meargă la şcoală în Bucureşti, fără diferenţiere în funcţie de clasă, daca aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă”.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că în cazul elevilor care prezintă orice simptome specifice, vulnerabilităţi medicale sau alte motive întemeiate trebuie să se asigure accesul online la procesul de învăţământ.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Alin Stoica