x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prefectul Capitalei: Nu am primit nicio propunere pentru carantinarea Bucureștiului

Prefectul Capitalei: Nu am primit nicio propunere pentru carantinarea Bucureștiului

24 Mar 2021   •   13:40
Prefectul Capitalei: Nu am primit nicio propunere pentru carantinarea Bucureștiului
Sursa foto: Lucian Alecu

Prefectul Capitalei a anunțat că vrea să organizeze, joi, online, ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, unde urmează a se stabili restricțiile pentru București. ”În această seară se adună propuneri de la toți membrii comitetului”, a spus în exclusivitate la Antena 3Alin Stoica.

”Există mai multe scenarii luate în calcul, inclusiv carantinarea de weekend. Dar nu toți membrii Coaliției de guvernare sunt de acord cu această variantă. Așa că, cel mai probabil, la început va fi doar un set de restricții suplimentare și nu măsura carantinării zonale”, a mai precizat prefectul Capitalei.

Prefectul Capitalei spune că pentru a se lua măsura de carantină zonală, fluxul legal este următorul:  ”Această măsură trebuie propusă de DSP, după care se întrunește Comitetul Municipal, și după ce acest comitet decide, trebuie confirmată prin ordin de DSU. În primul rând trebuie propusă de autoritățile sanitare care trebuie să facă analiză și să o prezinte către Comitetele în drept, apoi să hotărască și apoi trebuie confirmată și prin ordin de DSU. N-am primit această propunere și nici analiza pe care ar trebui să se bazeze această propunere”, a mai precizat Alin Stoica.

 

 

×
Subiecte în articol: Alin Stoica