x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prefectura Bihor: Județul, singurul din țară unde persoanele aflate în carantină sunt testate

Prefectura Bihor: Județul, singurul din țară unde persoanele aflate în carantină sunt testate

04 Mai 2020   •   16:20
Prefectura Bihor: Județul, singurul din țară unde persoanele aflate în carantină sunt testate

Prefectura Bihor a anunțat, luni, că județul este singurul din țară unde persoanele aflate în carantină sunt testate pentru COVID-19. Măsura a fost luată pentru a proteja spitalele și pentru a preveni răspândirea virusului, a spus prefectul Dumitru Țiplea.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Bihor, în completarea procedurilor în vigoare, în județ sunt testate persoanele din carantină.

„Județul Bihor este singurul din țară unde, în completarea procedurilor în vigoare, persoanele din carantină sunt testate pentru a preveni răspândirea comunitară a noului coronavirus. Persoanele asimptomatice depistate pozitiv în urma testării sunt internate în Secția Exterioară a Spitalului Clinic Municipal (SCMO) din hotel Ceres, 1 Mai. Acești pacienți sunt externați, împreună cu aparținătorii lor, doar după obținerea a două rezultate negative consecutive la testele Covid-19”, se arată în comunicat.

„Măsura de testare a persoanelor din carantină a fost luată pentru a proteja spitalele, pentru a nu supraaglomera Spitalul Clinic Municipal Oradea, unde se tratează cazurile grave, și pentru a preveni răspândirea virusului în comunitate”, a declarat prefectul Dumitru Țiplea.

Conform comunicatului, la Spitalul Clinic Municipal Oradea sunt internate, luni, 140 de persoane, în timp ce la Secția Exterioară SCMO din hotel Ceres sunt internate 320 de persoane. De la secția exterioară au fost externate, în intervalul 1-3 mai, 134 de persoane, iar din spital alte 47 de persoane.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bihor carantina coronavirus