x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preotul Nicolae Tănase, despre fetele atrăgătoare abuzate: „Nu sunt chiar nevinovate! Să facă și ele pușcărie!”

Preotul Nicolae Tănase, despre fetele atrăgătoare abuzate: „Nu sunt chiar nevinovate! Să facă și ele pușcărie!”

de Redacția Jurnalul    |    18 Apr 2024   •   18:45
Preotul Nicolae Tănase, despre fetele atrăgătoare abuzate: „Nu sunt chiar nevinovate! Să facă și ele pușcărie!”
Sursa foto: youtube doxologia

Preotul Nicolae Tănase din Valea Plopului a făcut mai multe declarații controversate în cadrul unei conferințe organizate de Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români (ASCOR), Biserica Ortodoxă Română (BOR) a intervenit, condamnând vehement afirmațiile acestuia.

Potrivit presei, în cadrul conferinței, preotul Tănase a sugerat că fetele frumoase, care atrag atenția băieților, nu sunt nevinovate și ar trebui să fie judecate în cazul în care aceștia intră în conflicte legate de atracția lor. Mai mult, a sugerat că ele ar trebui să facă pușcărie pentru o perioadă scurtă, în cazul în care băieții cu care interacționează ajung în închisoare din cauza relației.

„Fetele frumoase atrag băieți și, pe urmă, băieții intră în pușcărie că au tras de fete. Vor fi condamnați și vor face pușcărie, dar fetele nu sunt chiar nevinovate. Trebuie luate și ele la judecată. Dacă el face 6 ani de pușcărie, să facă și ea 3-4 luni. De ce? Păi, ăsta nu s-a agățat așa, oricum de ea. S-a agățat pentru că i-a sărit în ochi într-un chip special.

De aceea, creștinele noastre aveau cândva comportamentul lor. Erau foarte atractive, dar aveau un anumit comportament în mers, în gândire, în priviri…”, a spus preotul Nicolae Tănase.

Aceste afirmații au fost primite cu indignare de către Biserica Ortodoxă Română, purtătorul de cuvânt al acesteia, Vasile Bănescu, catalogându-le drept „o viziune rudimentară" și „profund nedreaptă și îngrijorătoare". De asemenea, BOR a subliniat activitatea filantropică a preotului Tănase, exprimând totodată dezaprobarea față de afirmațiile sale recente.

„O asemenea declarație include din păcate o viziune rudimentară, inclusiv în exprimare, asupra relațiilor dintre bărbat și femeie. Una profund nedreaptă și îngrijorătoare.

Ceea ce umbrește bunul renume al părintelui Tănase, cunoscut tocmai pentru activitatea sa filantropică dedicată femeilor afectate de drame sociale”, a spus purtătorul de cuvânt al BOR, pentru stiripesurse.ro

×