x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Presa ca vulnerabilitate, menţinută în Strategia Naţională de Apărare

Presa ca vulnerabilitate, menţinută în Strategia Naţională de Apărare

24 Aug 2010   •   00:00

Comisiile de politică externă ale celor două Camere ale Parlamentului au avizat ieri favorabil textul Strategiei Naţionale de Apărare, menţinând referirea la campaniile de presă ca element de vulnerabilitate.



Potrivit celor doi preşedinţi de comisii, Korodi Attila şi Titus Corlăţean, citaţi de Mediafax, amendamentul formulat de opoziţie în vederea eliminării din Strategie a referirii la campaniile de presă ca element de vulnerabilitate nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Preşedintele Comisiei de politică externă a Senatului, Titus Corlăţean, a menţionat că votul de la acest amendament s-a regăsit şi la votul final dat avizului, unde susţinătorii amendamentului s-au abţinut. Corlăţean a precizat că, din punctul de vedere al comisiilor, cu excepţia referirii la campaniile de presă, textul Strategiei Naţionale de Apărare nu a pus probleme majore de consens. El a afirmat că a invocat, în sprijinul amendamentului de eliminare a campaniilor de presă, practica europeană, Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi standardele europene legate de libertatea presei. Corlăţean a spus că aceste argumente nu au convins parlamentarii arcului guvernamental, ceea ce a determinat abţinerea de la votul final. "Cred că reprezintă o ameliorare binevenită a textului, sperăm să fie luate în considerare de comisiile de apărare", a mai afirmat el.

Şeful Comisiei de politică externă a Camerei, Korodi Attila, a precizat că au fost adoptate unele amendamente la textul Strategiei, printre care recomandarea de introducere a elementului de voluntariat pentru rezervişti în Armata română. Alte amendamente fac referire la garantarea şi protejarea minorităţilor naţionale din ţările din regiune, precum şi la cooperarea regională, cu menţiunea ca şi Turcia să fie avută în vedere ca partener important din perspectivă nord-atlantică.

×
Subiecte în articol: observator