x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primăria Bucureşti face precizări în legatură cu Arena Naţională

Primăria Bucureşti face precizări în legatură cu Arena Naţională

18 Feb 2014   •   20:04

Arena Nationala are capacitatea de a gazdui in cele mai bune conditii toate meciurile si  evenimentele interne si internationale, precizeaza Primaria Bucuresti.

In acest sens, dincolo de facilitati, stadionul poate asigura toate necesitatile si cerintele unui astfel de eveniment, avand capacitatea afluirii, defluirii, restrictionarii acceselor din si catre stadion si asigurand totodata trasee de legatura, bine stabilite, intre parcarile stadionului si zonele Arenei Nationale.

Astfel, inainte de fiecare eveniment, Primaria Municipiului Bucuresti pune la dispozitia organizatorilor de meciuri/evenimente informatiile privind regulile de organizare, acestia fiind responsabili direct de modul in care reusesc sa asigure buna desfasurare a evenimentului.

In ceea ce priveste parcarea amenajata in subteran, mentionam ca, in timpul evenimentelor, aceasta este destinata lojelor, liftul asigurand accesul direct intre parcare si lojă. In conditiile in care organizatorul ofera acces la parcarea subterana si altor categorii de bilete, acest traseu unic pentru loje nu mai exista. Doar respectand aceste reguli de organizare pot fi mentinute si siguranta si "intimitatea" in zona lojelor si vip area.

De asemenea, precizam ca au fost prestabilite trasee de legatura intre parcari si stadion si pentru zona VIP, acestea fiind functionale in conditiile in care toate aceste reguli sunt respectate.

Mentionam ca, pe parcursul evenimentelor organizate pe Arena Nationala, rareori s-a folosit parcarea de la subsol in mod corect.

In ceea ce priveste gazduirea de meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European din 2020, precizam ca, in caietul de sarcini exista si obligatia proprietarului stadionului ca, incepand cu anul 2018, sa se preocupe de implementarea standardelor ce vor fi cerute pentru UEFA 2020.

Reamintim ca Primaria Municipiului Bucuresti este proprietarul stadionului si nu organizator de evenimente, meciurile fiind organizate de cluburi sau, dupa caz, Federatia Romana de Fotbal. Singurul eveniment la care PMB a avut calitatea de coorganizator a fost finala UEFA 2012, eveniment organizat in conditii foarte bune, potrivit standardelor UEFA.

×