x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primăria Capitalei: 34 de străzi importante vor fi iluminate cu tehnologie LED

Primăria Capitalei: 34 de străzi importante vor fi iluminate cu tehnologie LED

30 Sep 2022   •   20:35
Primăria Capitalei: 34 de străzi importante vor fi iluminate cu tehnologie LED

34 de străzi importante din București vor fi iluminate cu tehnologie LED, a anunțat vineri Primăria Capitalei.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, Consiliul General al Municipiului București a aprobat proiectul prin care va fi modernizat sistemul de iluminat public pe mai multe străzi intens circulate din Capitală.

„Am obținut aprobarea consilierilor generali pentru ca Primăria Capitalei să depună la Administrația Fondului pentru Mediu o nouă cerere de finanțare nerambursabilă pentru eficientizarea și modernizarea sistemului de iluminat public. Prin acest proiect, vom dota cu tehnologie LED 34 de artere importante din Capitală, printre care Bd. N Titulescu, Bd. Banu Manta, Șos. Pantelimon, Str. L. Rebreanu, Bd. N. Grigorescu, Bd. Aviatorilor, Str. Preciziei, Str. Antiaeriană, Șos. Alexandriei, Calea Rahovei, Bd. Lacul Tei, Bd. 1 Decembrie 1918, etc”, a declarat Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

Conform acestuia, modernizarea sistemului de iluminat va contribui la creșterea siguranței cetățenilor și a traficului auto pe timpul nopții.

Valoarea totală a investiției este de aproximativ 50 de milioane de lei.

Acesta este al doilea proiect din cadrul Programului privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public. Pentru primul proiect, Primăria Capitalei a depus în luna august la AFM o cerere de finanțare pentru modernizarea sistemului de iluminat public prin implementarea sistemului de telegestiune și utilizarea aparatelor cu tehnologie LED pe 15 străzi, printre care Drumul Taberei, Theodor Pallady, Camil Ressu și Bd. Bucureștii Noi, cu o valoare totală de aproximativ 29 milioane de lei.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan