x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primăria Municipiului Bucureşti/ A fost arestat funcţionarul dat în urmărire generală

Primăria Municipiului Bucureşti/ A fost arestat funcţionarul dat în urmărire generală

de Ovidiu Ciutescu    |    17 Noi 2008   •   00:00

Funcţionarul de la Serviciului Inspecţie Disciplină în Construcţii şi Respectare Reglementări – Direcţia Inspecţie şi Control General, Gheorghe Dicu, a fost capturat şi arestat informează Mediafax. Acesta a fost dat joi în urmărire generală, fiind acuzat de luare de mită.



"Ca urmare a desfăşurării activităţilor aferente procedurii de dare în urmărire generală, procurorii anticorupţie l-au reţinut pe o perioadă de 24 de ore, la data de 14 noiembrie 2008, pe Gheorghe Dicu, inspector în cadrul Serviciului Inspecţie Disciplină în Construcţii şi Respectare Reglementări – Direcţia Inspecţie şi Control General, instituţie aflată în subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB). La data de 15 noiembrie 2008, Tribunalul Bucureşti a admis propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile a inculpatului, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită în formă continuată", se arată într-un comunicat de luni al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.Funcţionarul Gheorghe Dicu de la Primăria Capitalei a fost dat, joi, în urmărire generală, el fiind acuzat că, împreună cu un alt funcţionar al municipalităţii, Doru Gadea, a primit de la o persoană o mie de lei pentru a nu lua măsuri în cazul unei construcţii ridicate fără autorizaţie.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Bucureşti efectuează cercetări penale faţă de inculpatul Gadea Doru şi faţă de învinuitul Dicu Gheorghe, inspectori în cadrul Serviciului Inspecţie Disciplină în Construcţii şi Respectare Reglementări - Direcţia Inspecţie şi Control General, instituţie aflată în subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de luare de mită", se arăta într-un comunicat de joi al DNA. Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, în data de 4 noiembrie 2008, cei doi funcţionari au pretins de la un denunţător o sumă de bani. Ulterior, în 11 noiembrie, Gheorghe Dicu i-a cerut din nou bani. O zi mai târziu, Doru Gâdea a primit o mie de lei de la denunţător, fiind prins în flagrant de procurori.

"În schimbul banilor, cei doi funcţionari urmau să nu îşi exercite atribuţiile de serviciu şi anume să nu sisteze construcţia edificată fără autorizaţie de către denunţător, să nu îi aplice sancţiunea contravenţională şi să nu sesizeze organele judiciare cu privire la acest aspect penal", precizează DNA. Procurorii i-au adus la cunoştinţă lui Doru Gadea acuzaţia, iar miercuri au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore.
Instanţa Tribunalului Bucureşti a dispus, joi, arestarea preventivă a lui Doru Gadea, pe o perioadă de 25 de zile.  Direcţia Naţională Anticorupţie preciza, joi, că Gheorghe Dicu "se sustrage urmăririi penale, fiind demarate procedurile de dare în urmărire generală".Avocatul lui Gadea a declarat că a formulat recurs la decizia instanţei de arestare a clientului său.

×
Subiecte în articol: romania bucuresti