x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul şi viceprimarul din Mărăcineni, puşi în libertate

Primarul şi viceprimarul din Mărăcineni, puşi în libertate

17 Iul 2010   •   00:00

Primarul şi viceprimarul comunei argeşene Mărăcineni, reţinuţi în urmă cu o zi pentru fapte de corupţie, au fost puşi în libertate sâmbătă, după ce Judecătoria Piteşti a respins propunerea de arestare preventivă a celor doi formulată de procurori.



Instanţa a respins propunerile de arestare preventivă a primarului Nicolae Şerban şi a viceprimarului Ion Tentea, dispunând în schimb interdicţia de a părăsi localitatea. Decizia Judecătoriei Piteşti nu este definitivă şi a fost atacată de procurori cu recurs la Tribunalul Argeş.

Pe numele celor doi edili fuseseră emise vineri, 16 iulie, ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, sub acuzaţiile de abuz în serviciu contra intereselor publice, instigare la fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată săvârşit în legătură cu o faptă de corupţie şi uz de fals.

Primarul şi viceprimarul comunei Mărăcineni sunt cercetaţi într-un dosar în care, potrivit anchetatorilor, au mai fost puse sub urmărire penală şi alte persoane, angajaţi ai Primăriei Mărăcineni, anunţă Agerpres.

Procurorii şi poliţiştii au efectuat, pe 13 iulie, o percheziţie la sediul Primăriei Mărăcineni, de unde au ridicat mai multe documente. Anterior, în cursul aceleiaşi zile, au fost percheziţionate locuinţele primarului şi viceprimarului localităţii.

Percheziţiile de la Primăria Mărăcineni au avut legătură, conform unor informaţii neconfirmate oficial, cu o anchetă ce vizează modul în care au fost realizate o serie de investiţii din fonduri publice, existând suspiciuni că lucrările au fost supraevaluate. Ancheta a fost demarată în urma unui denunţ.

×
Subiecte în articol: observator