x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primele doze de vaccin de la Moderna se distribuie astăzi în România

Primele doze de vaccin de la Moderna se distribuie astăzi în România

03 Feb 2021   •   11:06
Primele doze de vaccin de la Moderna se distribuie astăzi în România
Sursa foto: Moderna - IGAV, Baneasa

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) a anunţat că miercuri vor fi distribuite în centrele din ţară peste 26.000 de doze de vaccin Moderna. Cele mai multe doze ajung la Centrul Regional de Distribuţie Iaşi.

Potrivit CNCAV, 26.210 de doze de vaccin de la Moderna vor fi distribuite către centrele regionale din ţară, pentru vaccinarea, cu prima doză, a persoanelor planificate în platforma de programare.

„Transportul dozelor de vaccin va fi asigurat atât pe cale aeriană, cu o aeronavă a Ministerului Afacerilor Interne, cât şi terestru, cu autospeciale ale Ministerului Apărării Naţionale. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, cu respectarea lanţului de frig, la temperatura de 2 - 8 grade Celsius”, spun reprezentanţii CNCAV.

Din Centrul Naţional de Distribuţie Bucureşti, dozele vor fi distribuite la Centrul Regional de Distribuţie Braşov - 4.810 doze, la Centrul Regional de Distribuţie Cluj - 5.290 de doze; la Centrul Regional de Distribuţie Constanţa - 4.360 doze; la Centrul Regional de Distribuţie Craiova - 4.220 dde doze; la Centrul Regional de Distribuţie Iaşi - 5.210 doze; la Centrul Regional de Distribuţie Timişoara - 2.320 doze.

Centrului Naţional de Distribuţie Bucureşti îi vor rămâne alocate 9.790 doze

„În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti”, mai spun cei de la CNCAV.

×
Subiecte în articol: vaccin moderna