x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primul penis transplantat cu succes, pe cand si primul creier?

Primul penis transplantat cu succes, pe cand si primul creier?

13 Mar 2015   •   22:16
Primul penis transplantat cu succes, pe cand si primul creier?

Dupa o interventie chirurgicala care a durat noua ore, ce a avut loc in spitalul Tygerberg din Cape Town pe 11 decembrie 2014, o echipe medicala sud-africana a reusit prima operatie de transplantare cu succes a unui penis.
Confirmarea acestui succes a venit la trei luni dupa operatie, pacientul care a suferit transplantul, in varsta de 21 de ani, putandu-se mandri cu un penis functional, atat din punct de vedere al sistemului urinar, cat si al celui reproductiv.

Nevoia unui transplant s-a ivit dupa ce pacientului ii fusese amputat penisul, infectat in urma unor complicatii survenite unei proceduri de circumcizie. Donatorul a fost o persoana decedata, careia chirurgii i-au construit un pseudo-penis din pielea abdominala, pentru a permite desfasurarea ceremonilor funerare.
"Am privilegiul de a fi participat la acest prim transplant reusit de penis din lume. Asteptarile noastre chiar au fost depasite si suntem placut surprinsi de faptul ca recuperarea a fost atat de rapida, estimama ca acest proces va dura cel putin doi ani, a declarat profesorul Frank Graewe, seful departamentului de chirurgie reconstructiva de la Universitatea Stellenbosch din Africa de Sud.

Precedentul transplant de penis a fost efectuat in China in anul 2006. In ciuda reusitei chirurgicale a operatiei, organul a trebuit sa fie apoi extirpat din cauza "problemelor de ordin psihologic ale pacientului".
washingtonpost.com

×