Primii care vor ieşi în stradă sunt profesorii. FSLI a anunţat mitinguri, pichetări şi greve de avertisment la nivel teritorial. Salariaţii de la metrou au anunţat şi ei că întrerup lucrul din 18 martie, când intră în grevă generală. Nemulţumiri şi în rândul angajaţilor din administraţie. Sindicaliştii cer demiterea ministrului Muncii şi ameninţă cu greva.
Toate cele patru federaţii sindicale ale profesorilor au anunţat proteste pentru perioada următoare. Primii care vor ieşi în stradă sunt dascălii de la FSLI. Din 15 martie şi până pe 2 aprilie vor fi organizate mitinguri, pichetări şi greve de avertisment în toată ţara.Săptămâna viitoare, în timpul şedinţei de Guvern, profesorii vor organiza un protest, anunţă Antena3. Sindicaliştii îşi vor coordona acţiunile la nivel central astfel încât efectul să fie maxim. Protestele vor culmina cu o grevă generală înaintea finalizării anului şcolar.
Protestele angajaţilor de la metrou şi ale transportatorilor paralizează Capitala
Proteste şi la metrou săptămâna viitoare. Angajaţiii vor intra în grevă generală, astfel încât nicio garnitură nu va mai circula de la 4 dimineaţa pînă la 4 după amiaza. Sindicaliştii au hotărît să reia protestele după ce Curtea de Apel Bucureşti a declarat legală greva lor din noiembrie, pe care au suspendat-o atunci fără să obţină nimic.
Principala revendicare este de natură salarială, angajaţii cerând o majorare a fondului de salarii cu 3,7% şi condiţii mai bune de muncă.
Capitala va fi paralizată pe 17 şi 18 martie. 7.000 de transportatori auto de persoane, taximetre şi reprezentanţi ai şcolilor de şoferi vor ieşi în stradă.
Ameninţări vin şi din partea sindicaliştilor din administraţie. Funcţionarii vor ca Mihai Şeitan să fie schimbat din cauza problemelor aparute o dată cu aplicarea legii unice de salarizare.
Şi pensionarii se pregătesc de proteste în stradă. Vârstnicii sunt nemulţumiţi de valoarea punctului de pensie, de sistemul de coplată din sănătate, dar şi de reducerea numărului tichetelor de tratament.