x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proiect de lege: alocaţia pentru copii ar putea creşte progresiv. La cât ar putea ajunge în 2016?

Proiect de lege: alocaţia pentru copii ar putea creşte progresiv. La cât ar putea ajunge în 2016?

08 Mai 2013   •   18:48
Proiect de lege: alocaţia pentru copii ar putea creşte progresiv. La cât ar putea ajunge în 2016?

Deputatul PSD Ana Birchall a depus miercuri, la Parlament, o propunere legislativă care prevede majorarea progresivă a alocaţiei pentru copii.

Aceasta ar urma să fie în cuantum de 53 de lei în 2014, 85 de lei în 2015 şi ar urma să ajungă la 200 de lei peste trei ani, conform Mediafax.

În acest moment alocaţia de stat pentru copii este de 42 de lei şi este acordată copiilor în vârstă de până la 18 ani, fără a ţine cont de veniturile familiei.

Alocaţia de stat pentru copii a rămas nemodificată din 2009, iar potrivit iniţiatorului propunerii legislative, necesitatea măririi cuantumului alocaţiei de stat pentru copii este cu atât mai evidentă în condiţiile în care preţurile au crescut, de la preţul biletelor de transport până la produsele de birotică necesare elevilor, iar suma actuală nu poate acoperi nici măcar o parte din necesităţile unui copil, indiferent de vârstă sau de mediul de provenienţă.

Propunerea legislativă are ataşate şi 65.536 de semnături de susţinere rezultate din campania iniţiată de YouSign.org şi este semnată şi de peste 100 de parlamentari, în calitate de co-iniţiatori.

×