x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proiect WWF - Caravana despre încălzirea globală

Proiect WWF - Caravana despre încălzirea globală

de Alexandru Nastase    |    17 Sep 2008   •   00:00
Proiect WWF - Caravana despre încălzirea globală

Începînd de astăzi şi pînă la 24 septembrie, organizaţia ecologistă WWF (World Wide Fund for Nature) organizează Caravana Climei. Evenimentul face parte dintr-o campanie WWF la nivel regional, care se desfăşoară în România, Bulgaria, Serbia, Ucraina, Ungaria şi Polonia.



Începînd de astăzi şi pînă la 24 septembrie, organizaţia ecologistă WWF (World Wide Fund for Nature) organizează Caravana Climei. Evenimentul face parte dintr-o campanie WWF la nivel regional, care se desfăşoară în România, Bulgaria, Serbia, Ucraina, Ungaria şi Polonia.

Informare pentru prevenire

Scopul campaniei este informarea publicului local cu privire la schimbările climatice şi la soluţiile menite să contribuie la prevenirea efectelor acestui fenomen. Avînd în vedere că sectorul energetic este responsabil pentru o mare parte a emisiilor de dioxid de carbon din atmosferă, informaţiile diseminate pe perioada caravanei vor pune accent pe modalităţile în care oamenii pot să micşoreze consumul de energie în propriile case. Cei care vor întîlni Caravana Climei vor putea afla ce legătură există între încălzirea globală şi consumul de energie, cum pot economisi bani prin folosirea raţională a energiei, care sînt sursele alternative de energie, cum pot avea o locuinţă verde sau care sînt avantajele maşinii hibrid.  

Noile tehnologii şi reducerea consumului

"Prin intermediul Caravanei Climei dorim să le arătăm oamenilor beneficiile pe care le aduce folosirea tehnologiilor şi produselor cu consum redus de energie sau a celor care funcţionează cu energie alternativă.

Care sînt aceste beneficii? Pe de-o parte, contribuim la reducerea efectelor schimbărilor climatice, iar, pe de altă parte, economisind energie, economisim bani", a declarat Ioana Buşilă, responsabil comunicare WWF.

Caravana Climei face parte dintr-o campanie mai amplă de conştientizare şi educare a publicului cu privire la cauzele schimbărilor climatice şi la modul în care acestea afectează viaţa fiecăruia dintre noi, implementată de WWF în România pe parcusul lui 2008.

Lansată cu ocazia "Orei Pămîntului", campania "Nu ignora pericolul schimbărilor climatice!" îşi propune să ofere informaţii accesibile despre impactul schimbărilor climatice în România, să arate modul în care fiecare persoană se poate implica şi poate ajuta, prin acţiuni simple, la prevenirea şi la diminuarea efectelor schimbării climei, şi să educe publicul în vederea formării unui comportament prietenos cu mediul.

Astăzi în Constanţa, vineri şi sîmbătă în Bucureşti

Caravana Climei va poposi astăzi în Constanţa, în faţa mall-ului City Park. La 19 şi la 20 septembrie va veni rîndul Bucureştiului, caravana urmînd să fie amplasată în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle. La 22 septembrie,
caravana se va afla în Piaţa Sfatului din Braşov, iar la 24 septembrie, caravana va opri în Piaţa Mihai Viteazul din Cluj-Napoca.

×
Subiecte în articol: verde! caravana