x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proprietarul World Trade Center vrea compensaţii suplimentare în urma atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001

Proprietarul World Trade Center vrea compensaţii suplimentare în urma atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001

17 Iul 2013   •   09:12
Proprietarul World Trade Center vrea compensaţii suplimentare în urma atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001
Sursa foto: wikipedia.org

O instanţă americană este aşteptată să dea un verdict în această săptămână în legătură cu solicitarea proprietarului World Trade Center din New York de a reclama compensaţii suplimentare companiilor aeriene ale căror avioane au lovit turnurile pe 11 septembrie 2001, anunţă  Business Insider.

După ce a primit patru miliarde de dolari din partea asiguratorilor, societatea World Trade Center Properties intenționează să dea în judecată United Airlines și American Airlines. Avocații companiilor aeriene argumentează însă că asiguratorii World Trade Center Properties s-au ocupat deja de compensațiile pe care societatea le cere acum. Totuși, un judecător va stabili dacă vina care poate fi imputabilă companiilor aeriene ține de altă categorie decât cea pentru care societatea a fost indemnizată.

Dacă judecătorul va decide că cele două companii aeriene sunt parțial vinovate, proprietarul turnurilor, Larry Silverstain, va trebui să dovedească responsabilitatea acestora în deturnarea avioanelor pe 11 septembrie 2001.

Procedura ar duce la studierea sistemului aerian de securitate în cazul atentatelor teroriste care au condus la moartea a 2.753 de persoane.

×