x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protectia consumatorului - Seful ANPC este plin de intentii

Protectia consumatorului - Seful ANPC este plin de intentii

09 Mar 2005   •   00:00

Seful Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC), Calin Florin Teodorescu, s-a hotarat abia ieri, dupa o luna de la instalare, sa-si faca publice intentiile.


MONICA C. ANDREI

Bune la prima vedere, daca presedintele ANPC nu demonstra ca procedeaza aproape la fel ca subalternii sai pe care i-a criticat. Altfel spus, Calin Florin Teodorescu este pus pe fapte mari, vrea sa organizeze controale incrucisate, sa micsoreze numarul de sefi din cadrul autoritatii, sa faca in asa fel incat sa nu se mai infiripe relatii de prietenie intre inspectorii institutiei pe care cu onor o conduce si agentii economici, gasiti in neregula.

RESTRUCTURARE. "Luna de miere s-a terminat, atat pentru agentii economici, cat si pentru mine. Va urma o reoganizare a institutiei, 25 de posturi de sefi de servicii ale oficiilor judetene vor disparea, voi organiza controale incrucisate. Inspectorii care se ocupau pana acum de un cartier sau de cateva strazi vor fi mutati dupa o luna in alte zone. Daca un inspector controleaza mai mult de zece ori un comerciant, intre cei doi apare la un moment dat o relatie de prietenie", a spus Teodorescu. Nimeni nu l-a contrazis pe domnul presedinte al ANPC, insa chiar domnia sa a demonstrat ieri ca relatia de prietenie intre un reprezentant al autoritatii si agentii economici functioneaza de minune.

GAFA. Asta pentru ca prima intalnire cu ziaristii a avut loc in interiorul unui mare complex comercial din Capitala. "Am vrut sa fim in mijlocul consumatorilor", motiveaza gestul seful ANPC, recunoscand ca n-a platit nimic pentru gazduirea de care a beneficiat si nici n-a intentionat sa controleze produsele expuse in acel complex pentru a veni in interesul consumatorilor asa cum declarase la inceput. Luat la intrebari de ziaristi, el a promis ca va plati din buzunarul propriu chiria pentru spatiul pus la dispozitie de patronii complexului respectiv, semn ca nici nu se gandise la acest lucru. Ne intrebam cate societati comerciale s-or fi batut in oferte pentru a-i pune sefului ANPC la dispozitie un spatiu, in mijlocul consumatorilor.

×
Subiecte în articol: observator