x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protest pe clădirea CSM

Protest pe clădirea CSM

02 Iun 2015   •   16:56
Protest pe clădirea CSM
Sursa foto: Foto: Adrian Manolache / Jurnalul National

Un bărbat s-a urcat marţi la prânz pe clădirea Consiliului Superior al Magistraturii, pentru a protesta faţă de o serie de acţiuni din justiţie pe care le consideră nedrepte.

Bărbatul, care este un protestatar cunoscut, flutură un drapel şi solicită demisia procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, şi a şefei ÎCCJ, Livia Stanciu. Iniţial el a fost însoţit de alte persoane care au cerut ''dreptate pentru Mariana Rarinca".

La faţa locului a sosit şi un echipaj de pompieri.

În 21 mai, Mariana Rarinca, femeia acuzată de DNA că a şantajat-o pe şefa Instanţei Supreme, Livia Stanciu, a fost achitată de judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti, decizia fiind definitivă.

Curtea de Apel a admis apelul femeii, după ce aceasta fusese condamnată în decembrie 2014 de Tribunalul Bucureşti la trei ani închisoare cu suspendare.

Mariana Rarinca a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pe 1 iulie 2014, ea fiind acuzată că a şantajat-o pe Livia Stanciu, preşedintele ÎCCJ.

În rechizitoriu, procurorii au reţinut că, în perioada august/septembrie 2013 - 3 iunie 2014, Mariana Rarinca a ameninţat-o pe Livia Stanciu cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromiţătoare pentru aceasta şi pentru soţul acesteia.

Potrivit DNA, în schimbul nedivulgării către presă a acestor informaţii, presupus compromiţătoare, Mariana Rarinca i-a pretins şefei ÎCCJ suma de 20.000 de euro.

"Ameninţările cu divulgarea către presă a unor informaţii presupus compromiţătoare la adresa persoanei vătămate, respectiv cererea de a-i da 20.000 de euro drept compensaţie pentru 'datorii' plătite de inculpată în numele soţului persoanei vătămate, au fost transmise unei rude de-a acesteia. În perioada aprilie 2014 - 3 iunie 2014, persoana vătămată a primit ameninţări prin intermediul unei convorbiri telefonice şi prin mesaje tip SMS. Inculpata a ameninţat-o pe persoana vătămată cu divulgarea către presă (un post important de televiziune) a unor date compromiţătoare despre persoana vătămată şi familia acesteia", arăta DNA la 1 iulie.

Procurorii mai susţineau că faptele pe care femeia intenţiona să le divulge cu privire la Livia Stanciu şi la membrii familiei acesteia sunt imaginare, întrucât nici şefa ÎCCJ, nici soţul acesteia nu au avut şi nu au vreo datorie faţă de Mariana Rarinca

×