x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protest/ Şi-a dat foc în sediul de poliţie din Santa Mare

Protest/ Şi-a dat foc în sediul de poliţie din Santa Mare

de Ovidiu Ciutescu    |    20 Noi 2008   •   00:00

Modul în care poliţia a investigat un dosar pentru o infracţiune de ultraj contra bunelor moravuri, în 2007, a făcut ca instanţele de judecată să condamne un botosănean din comuna Santa Mare la 1,5 ani de închisoare. Imediat cum a aflat decizia instanţelor, bărbatul de 31 de ani a intrat în sediul poliţiei din localitate şi şi-a dat foc în semn de protest.



“Cu toate că poliţistul i-a explicat ce reprezintă comunicarea precum şi posibilitatea de a formula recurs la hotărârea judecătorească pronunţată de instanţa de fond, acesta s-a declarat nemulţumit de situaţia în care se află precum şi de faptul că dosarul în care a fost condamnat a fost întocmit de lucrătorii postului comunal de poliţie. În aceste împrejurări, el a ameninţat că se va autoincendia în faţa postului de poliţie, precizând că preferă să moară decât să fie încarcerat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, subcomisarul Manuela Ieremie. Iniţial, bărbatul a fost convins de poliţişti să renunţe la protest şi să se întoarcă la domiciliu, însă, după aproape zece minute, el a revenit în sediul postului de poliţie, având asupra sa un PET cu benzină, arată Agerpres.

Protestatarul s-a stropit cu combustibil pe haine, însă l-a stropit, în acelaşi timp şi pe poliţist, după care a aprins o brichetă. Focul a fost stins de un poliţist, care a folosit vestonul de la uniformă, dar care a suferit şi el arsuri la o mână. Autoincendiatorul a fost imobilizat de poliţişti, după care a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean “Mavromati” din Botoşani, unde a fost diagnosticat cu arsuri de gradul II la nivelul feţei şi a ambelor braţe.

×
Subiecte în articol: romania